Nyheter

FIBK upprörda efter förlusten

Nyheter • Publicerad 25 november 2007

INNEBANDY, SUPERLIGAN

Färjestadens IBK föll med 2-7 borta mot AIK. Efter matchen var det domarduon som stod i fokus.

– Domarna är under all kritik, det var katastrof, säger en upprörd Magnus Gustafsson direkt efter slutsignalen.

Det som främst retade ölänningarna var att AIK-spelarna tilläts kritisera domarduon Patrik Gottfridson och Michael Walkert, medan gästerna skickades direkt ut på botbänken för en spontan reaktion.

– De sa ”domaren, fan vad du är dålig” utan att det hände något. Sedan åkte Mårten (Palmefors) ut direkt för en spontan reaktion. Det är svårt att spela mot sju man, konstaterar Gustafsson.

Har du pratat med domarna?

– Nej, det är bättre att jag inte säger något.

En kvart senare har FIBK-tränaren lugnat ner sig.

– Jag har pratat med dem nu så det känns lugnt. De menar att de inte hörde vad AIK-spelarna skrek åt dem.

SVÅRT KOMMA TILL AVSLUT

Annars var Färjestaden aldrig riktigt nära att lyckas rubba stockholmarna. Under de två första perioderna mäktade FIBK bara med att avlossa sju skott mot målvakten Pekka Nieminen. Det var också i den andra akten som kvällen förstördes. Redan efter 14 sekunder prickade Niklas Jihde in 3-1 på en retur från Anders Bemervik. I det här skedet var bortalaget riktigt svagt och Sebastian Myrbäck kunde ohotat lirka in 4-1. Innan slutsignalen ljöd för två spelade perioder hade Niklas Jihde satt sitt andra mål för dagen.

– Vi har svårt att komma till avslut och de försvarar sig bra. Det är uppenbart att vi har problem mot lag som spelar ett 2-2-1-spel, säger lagkaptenen Mårten Palmefors.

Under de sista 20 minuterna spelade Färjestaden upp sig, men närmare än ett tröstmål signerat Jonas Elofsson kom aldrig bortalaget. I slutskedet fick Christan Gunnarsson lämna banan med ett matchstraff för upprepade protester. Efter matchen valde även Mårten Palmefors att kritisera rättskiparna.

”VI ÄR INTE SÄMRE ÄN AIK”

– Att komma hit och spela på ett balettgolv och med de här domarna gör det till en omöjlig uppgift. Det är jobbigt när man gör allt för att vinna och sedan får vi inga frislag med oss. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger han.

Att förlora mot stjärnspäckade AIK i Solnahallen är långt ifrån en skam och Magnus Gustafsson var nöjd med sina adepter efter 60 minuters spel.

– Jag tycker att vi gör en jävligt bra match och vi är inte sämre än AIK.

DANIEL BOGEFORS

AIK IBF–Färjestadens IBK 7-2 (2-1, 3-0, 2-1)

Första perioden: 1-0 (03:33) Mats Egnell (Patrik Edgren), 2-0 (11:02) Niclas Ånmark (Mats Carlsson), 2-1 (16:15) Marcus Johansson (Kim Nilsson)

Andra perioden: 3-1 (00:14) Niklas Jihde (Fredrik Djurling), 4-1 (04:29) Sebastian Myrbäck (Simon Mossnelid), 5-1 (17:14) Niklas Jihde (Conny Vesterlund).

Tredje perioden: 6-1 (02:51) Fredrik Djurling (Niklas Jihde), 6-2 (08:05) Jonas Elofsson (Jonas Nilsson), 7-2 (17:54) Fredrik Djurling (Niclas Ånmark).

Skott: 29-19 (8-4, 13-3, 8-12)

Utvisningar: AIK: 1x2 min, Färjestaden 5x2 min, 1x10 min, 1 matchstraff.

Domare: Patrik Gottfridson, Michael Walkert

Publik: 1 522 (Solnahallen)