Annons
Nyheter

FIBK trycker på mot elitkvalet

Nyheter • Publicerad 19 februari 2007

INNEBANDY, DIV 1

Färjestadens IBK kommer allt närmare ett elitseriekval. Efter 5–2 mot bottenlaget IBK Alingsås räcker det med en ynka vinst till för att drömmen ska bli verklighet.– Tre poäng, det var det enda som betydde nåt i dag (läs i söndags), säger FIBK-coachen Magnus Gustafsson.

Annons

Alingsås uppträdde dock inte som ett lag under strecket. Västkustgänget imponerade med fin löpvilja och var till en början minst lika tempostarkt som ölänningarna. Betydligt sämre lag har spelat i Färjehallen under säsongens lopp.

– Jag har sagt det förr, Alingsås är bra. Det är ett klart mittenlag enligt min mening, men jag vet inte vad de har sysslat med, säger Gustafsson.

FIBK-keepern Anders Bemervik tvingades också till två stopp innan Jonas Nilsson snyggt lade en pass bakom ryggen till Mårten Palmefors som pricksköt in ettan.

Kim Nilsson tappade sedan en fifty-fifty-boll i offensiv zon, vilket ledde till en bortakontring. Patrik Sernelid trampade runt Christian Gunnarsson och satte 1–1 högt bakom ”Beme”.

SNACK

I andra var det betydligt bättre fart under ölänningarnas fotsulor.

– Inför andra hade vi ett individuellt snack med vissa spelare. Man måste ta jobbet – hela tiden. Det går inte att tro nåt annat, säger Gustafsson med en allvarlig ton.

Ö-laget ryckte också logiskt åt sig en tvåmålsledning via Jonas Elofsson och ett mäktigt Björn Nilsson-skott. Gästerna tilläts sedan komma tillbaka i målprotokollet när Johan Nilsson och Mårten Palmefors fick sätta sig på utvisningsbänken. I spel fem-mot-tre reducerade Alingsås och laget hade även ett hyfsat läge att kvittera i fem-mot-fyra, men Bemervik räddade.

TUNGT DRAGSKOTT

I den tredje satte Färjestaden in det målmässiga rycket under en 30-sekundersperiod. Först skottade Jonas Elofsson in 4–2 under en annars bra Kristian Kjell och halvminuten senare drog Mats Söderqvist, nytillskottet från Sävsjö, in ett tungt dragskott. Alingsås tog timeout, men orkade inte skapa kontakt återigen. Det var istället FIBK som borde ha ökat på ledningen, men både Kim Nilsson och Jonas Elofsson brände varsin straff.

Annons

Anders Bemervik blev till slut vald till bäste FIBK:are av matchsponsorn, en lokal mack. Vän av ordning undrar därmed om chipsälskaren fick just lite sånt att knapra på...

– Jag har inte fått priset än, men det är klart att en barbecuepåse eller lite ostbågar aldrig är fel en söndagskväll, hehe!

Färjestadens IBK – IBK Alingsås 5–2 (1–1, 2–1, 2–0)

Målen, FIBK: 1–0 Mårten Palmefors (Jonas Nilsson), 2–1 Jonas Elofsson (Kim Nilsson), 3–1 Björn Nilsson (Jonas Nilsson), 4–2 Jonas Elofsson (Johan Nilsson), 5–2 Mats Söderqvist (Jonas Nilsson).Utvisningar, FIBK: 2x2 min. IBKA: 3x2 min.Skott: 28–19.Publik: 447.

Kvarnligan

3: Jonas Nilsson – Är ”Pixbo-Jonas” på väg tillbaka i gammal fin form? Ja, han är på god väg. Jonas briljerade med precisa passningar och serverade fina mackor under hela matchen. Tre assist blev facit.2: Klas Ivarsson – En gigant i de bakre leden. ”Klasse” var duktig även mot Flyers, men mot Alingsås var han nästintill prickfri i sitt arbete.1: Anders Bemervik – Återigen en stabil insats utan att glänsa. Skänker trygghet åt laget.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons