Nyheter

FIBK tappade 2–0-ledning

Nyheter • Publicerad 20 februari 2006

INNEBANDY, DIV. IFärjestaden repade mod efter Partillenederlaget och kom tillbaka starkt när laget gästade toppgänget RBK Göteborg.Men en införskaffad 2–0-ledning räckte inte till slut. Göteborg vände och segrade med 5–2 och skickade därmed FIBK mot en rysaravslutning i söderettans bottenregion.

Färjestaden började söndagens tillställning betydligt bättre än mot Partille. Borta var tafattheten, öländskorna agerade istället aggressivt och med pondus.

– Vi spelade med ett lågt och tajt försvarsspel, det var ruggigt bra, berömde Gustafsson.

I slutet av perioden fick gästerna från Öland belöning för sitt tålamod och stänkte in två snabba kontringsbollar genom Josefin Nyberg och Susanne Gustafsson.

RBK kom tillbaka i mittenperioden och pressade tillbaka FIBK och hemmalaget fick också utdelning efter 10.30.

– Det var fortsatt bra defensivt från vår sida, de hade bud på mer, erkände Gustafsson.

Trött på Göteborgsdomare

RBK-offensiven blev dock för mycket för öländskorna under de sista 20 minutrarna.

Efter 5.12 satt kvitteringen och 20 sekunder senare var ledningsmålet ett faktum. Av bara farten ökade sedan Göteborg på till 4–2 och 5–2.

Gustafsson var nöjd med lagets insats, men hade inte mycket till övers för domarna.

– När man kommer till Göteborg och spelar så är det alltid Göteborgsdomare som dömer. Det är så dåligt, man blir så less på det där.

– De var direkt inblandade i 3–2-målet och sedan efter matchen står de och pratar och skrattar tillsammans med motståndarlaget...

Två förluster, sammanfatta helgen, Johan?

– Vi gjorde fem bra perioder, samt en riktigt dålig. Den perioden kan förstöra hela säsongen.

– Orutinen av att spela sådana här matcher lyser igenom.

Färjestaden har nu hamnat i ett prekärt läge. Ö-laget klamrar sig fortfarande fast ovanför nedflyttningsstrecket, men Fröjered är, tack vare en överraskande viktoria mot Älvstranden, nu endast två poäng bakom och har dessutom en match mindre spelad.

Vad skulle en degradering till tvåan betyda?

– Det har jag inte spekulerat i ännu.

FAKTA/RBK Göteborg – Färjestadens IBK 5–2 (0–2, 1–0, 4–0)Målen: 0–1 Josefin Nyberg (Elna Hägglund), 0–2 Susanne Gustafsson (–), 1–2 Carolina Jönsson (–), 2–2 Jenny Albin (–), 3–2 Carolina Jönsson (Jannice Ramstedt), 4–2 Josefin Karlsson (Carolina Jönsson), 5–2 Nina Olsson (Carolina Jönsson).

Utvisningar, RBK: – FIBK: 1x2 min.Skott: 29–15.Publik: 80.

Kvarnligan3: Helen Johnson.2: Susanne Gustafsson.1: Ulrika Helgesson.