Annons
Nyheter

FIBK slog sin mardrömsmotståndare

Nyheter • Publicerad 10 oktober 2006

INNEBANDY, DIV. IBuuu!Färjestaden IBK:s spöke är borta.– Javisst känns det så! Vi har ju haft lite svårt mot dem innan, sa Tobias Bengtsson, en av tillställningens förgrundsfigurer, efter 5–3-segern mot Röke IBK inför 475 åskådare i Färjehallen i lördags.

Röke, som vann fjolårets båda möten med ölänningarna, skapade matchens första farlighet med ett stolpskott bakom Anders Bemervik i FIBK-buren, men det var hemmalaget som tog ledningen i den fjärde minuten.

Annons

Rökekeepern Andreas Larsson kunde inte hålla Kim Nilssons frislag och vid den bortre stolpen smög Simon Nilsson påpassligt upp och skyfflade in 1–0.

Styrning

Färjestaden drog sedan på sig några onödiga utvisningar och skåningarna kunde i spel fem mot fyra kvittera efter 13 minuter. Ö-laget kunde dock rättmätigt återta ledningen innan perioden var till ända genom pigge Tobias Bengtsson som styrde in ett snyggt Andreas Löttiger-pass.

– Jag var på rätt plats vid rätt tillfälle, konstaterade Norra Möckleby-sonen sitt ledningsmål.

Rycket

Gästerna stod upp väl i andra, men i slutet av mittenakten kom det matchavgörande rycket när Mats Söderqvist först satte 3–1 och Bengtsson sedan rakade in 4–1.

– Lite av en islossning. Vi hade fler chanser, men deras målvakt var bra – precis som vår, sa FIBK-coachen Magnus Gustafsson.

När sedan Kim Nilsson snyggt pricksköt in 5–1 efter elva minuter i den tredje perioden trodde nog de flesta att Rökemuren skulle ge vika.

Ny energi

Men icke.

Annons

Hässleholmslaget krigade in två snabba bollar och fick ny energi, men Bemervik stoppade sedan alla övriga bortaförsök. Något som fick en Rökespelare på bänken att utbrista: ”Den där satans målvakten…”

– Sa nån det, hahaha? Ja, det var ju gutt! sa Bemervik efter slutsignalen.

– Jag tycker vi höll ihop spelet som vi kanske tidigare inte har klarat av. Det känns som vi har tagit ett steg framåt, fortsatte keepern.

Glappade

Magnus Gustafsson var nöjd med trepoängaren, men såg detaljer som kan bli bättre.

– Vi glappade en del i omställningarna och det måste rättas till. De fick en del chanser på grund av det.

Trots förlusten var Daniel Andersson, Rökes tränare, inte alltför nedstämd.

– Grabbarna gjorde en fantastisk insats. Vårt drömscenario hade varit att leda med nåt mål för att på så sätt göra Färjestaden lite nervöst inför hemmapubliken, men nu var det vi som fick kämpa i uppförsbacke.

Vad tycker du om FIBK?

– Ett fantastiskt duktigt lag med några riktiga klasslirare. Bemervik var ju oerhört bra i dag och vi visste till exempel om Simon Nilsson och hans skott, men vi lyckades plocka bort honom helt.

Annons

En sanning med modifikation. Simon noterades nämligen för ett mål och en assist...

FAKTA/Färjestadens IBK –  Röke IBK 5–3 (2–1, 2–0, 1–2)

Första perioden: 1–0 Simon Nilsson (Kim Nilsson) 3.58, 1–1 Arvid Andersson (Johan Ågren) 13.32, 2–1 Tobias Bengtsson (Andreas Löttiger) 15.09.

Andra perioden: 3–1 Mats Söderqvist (Christian Gunnarsson) 14.53, 4–1 Tobias Bengtsson (Jonas Elofsson) 16.12.

Tredje perioden: 5–1 Kim Nilsson (Simon Nilsson) 11.10, 5–2 Fredrik Karlsson (–) 11.33, 5–3 Niklas Larsson (–) 12.06.

Skott: 35–27.

Utvisningar, FIBK: 3x2 min. RIBK: 2x2 min.

Domare: Anders Lindqvist, Anders Lundell.

Publik: 475.

Kvarnligan

Annons

3: Andreas Löttiger. Banans bäste aktör. Den nya backuppgiften passar ”Lötte” som handen i handsken.

2: Tobias Bengtsson. Två mål från ”Tobbes” klubba och ett överlag imponerande centerjobb. Stärkte definitivt sina startaktier inför kommande batalj.

1: Anders Bemervik. ”Väggen” släppte inga onödiga bollar förbi sig och frustrerade en och en annan Rökelirare med sina räddningar.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.