Annons
Nyheter

FIBK rustar för eliten – har pratat med kommunen om hallutbyggnad

Nyheter • Publicerad 17 februari 2006

INNEBANDYFärjestaden IBK:s drömmar om elitseriespel hösten 2006 lever i allra högsta grad.Skulle ölänningarna nå dit kan dock laget tvingas att spela i Kalmar – om inte Färjehallen byggs ut.Ett problem som klubben just nu diskuterar med Mörbylånga kommun.

I elitserien kräver Svenska Innebandyförbundet att det ska finnas 800 totala platser i en arena, 80 procent av dessa ska vara sittplatser, det vill säga 640 stycken. Färjehallen har i dag tillgång till 330 sittplatser och den totala kapaciteten är runt 500.

Annons

– Vi har haft två möten med kommunen, ett tidigt under säsongen, och ett nu i januari, där vi har förklarat vår satsning mot elitserien och vilka krav som innebandyförbundet ställer, säger Matheus Tholin, ordförande i FIBK.

– Det har varit positiva möten och de verkar insatta hur det går för oss, det känns som vi är tagna på allvar, berättar han vidare.

Enligt Tholin har kommunen startat en utredning för att se vad det finns för utbyggnadsmöjligheter av Färjehallen.

Tre-fyra pelare

Ett förslag är att bygga ytterligare en läktare på den kvarvarande långsidan.

Den andra lösningen innefattar en nybyggnation på ena kortsidan rakt emot de nuvarande omklädningsrummen.

– Långsidan vore väl bäst, men problemet med den lösningen är att det måste sitta tre-fyra pelare där och det skymmer ju sikten, säger Tholin.

Hört några siffror på vad det skulle gå på?

– Nej, det har jag inte gjort.

Skulle Färjestaden nå elitserien finns det dock en möjlighet att vara kvar i Färjehallen med nuvarande publikkapacitet, men det är ingen långsiktig – eller säker – lösning. Tholin förklarar:

Annons

– Det går ju att söka en kortsiktig dispens för en lägre publikkapacitet, men då måste man samtidigt påvisa att det finns en plan att öka kapaciteten.

Hur löser ni hallfrågan om ni hamnar i kvalserien med tanke på att förbundet kräver 500 sittplatser där?

– Vi har varit i kontakt med Kalmar kommun och sporthallen är upptagen under vår första hemmamatch. Både CL och KFUM Kalmar spelar samma dag, så det ser väl mörkt ut.

– Sporthallen är ledig för vår andra match, men Fair Play Cup spelas när vi ska spela vår tredje, så då är det helt kört, avslutar Tholin.

FOTNOT: ÖB-sporten sökte kommunalrådet Saga Sigvardsson utan framgång.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons