Annons
Nyheter

FIBK och AIK överens om Kim

Nyheter • Publicerad 26 maj 2008

INNEBANDY, SUPERLIGAN

Färjestadens IBK och AIK är överens.

Annons

– Riktigt skönt att det är klart, säger Kim Nilsson som nu alltså definitivt är klar för AIK innebandy.

I mars bestämde sig Kim Nilsson för att lämna Färjestadens IBK för att istället spela i AIK. Problemet var bara att Nilsson fortfarande var under kontrakt med Färjestaden och klubbarna därför var tvungna att komma överens om en övergångssumma. Annars riskerade övergången att gå till skiljenämnd och i värsta fall skulle Kim Nilsson kunna bli ett så kallat ettårsfall.

Nu är dock FIBK:en och AIK överens.

– Det har varit en del turer fram och tillbaka. Men från att vi verkligen började förhandla så har det nog gått två veckor innan det blev klart, säger Färjestadens ordförande Matheus Tholin.

Dyraste övergången

Spektakulärt är att Kim Nilssons övergång förmodligen är den dyraste övergången i innebandyns historia.

– Så mycket tror jag inte det var. Det var väl AIK som försökte få ner summan lite genom att få det att låta som det var mycket pengar, säger Tholin.

Hur mycket fick ni sänka ert utgångspris, rent procentuellt eftersom ni inte vill ange några summor?

– Det vill jag inte gå in på.

Varit i Stockholm

Annons

Kim har hållit kontinuerlig kontakt med AIK och har dessutom varit uppe i Stockholm ett par gånger.

– Jag har pratat mycket med Erik Bjerlestam (AIK:s sportchef) och han har hela tiden sagt att detta ska lösa sig, säger Nilsson.

Hur mycket fick du veta om förhandlingarna?

– Inte mycket alls. Jag hörde något om att Färjestaden ville ha en bit över 100 000 först men sedan blev det inte så mycket. Fast jag vet ingen exakt summa.

Var du någonsin orolig att det inte skulle lösa sig?

– Ja, ett tag. Jag trodde det skulle vara klart när jag kom hem från Thailand men det var det inte och tiden rann iväg, säger Kim som i dagarna även på pappret blir ”gnagare” då svenska innebandyförbundet har behandlat de inskickade övergångspapperna.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons