Annons
Nyheter

FIBK-ledare polisanmäld

Nyheter • Publicerad 2 mars 2008

UNGDOMSINNEBANDY

En ungdomsledare i Färjestadens IBK har blivit polisanmäld för misshandel i samband med match tidigare i februari. Ledaren ska enligt polisanmälan ha tagit strypgrepp på en spelare i motståndarlaget CL98.

Annons

Det var för ett par veckor sedan som en ganska hård och fysisk innebandymatch mellan ett av Färjestadens IBK:s ungdomslag och ett ungdomslag från CL98 spårade ur. Färjestaden tog en ganska komfortabel seger och efter slutsignalen hängde bråk i luften.

”STRYPGREPP”

En ledare gick då mellan två spelare för att avstyra en situation och är nu polisanmäld för att ha tagit strypgrepp på CL98-spelaren.

– Om jag har förstått det hela rätt så ska det inte vara så allvarligt som den som gjort polisanmälan uppger att det är, säger Färjestadens ordförande Matheus Tholin.

Färjestadens IBK hade i veckan möte med CL98 där man bland annat diskuterade händelsen.

– Ja, vi träffade CL och pratade om framtiden och hur man ska hantera dessa täta derbymatcher. Vi diskuterade inte enbart denna händelse utan mer hur ledare, spelare och föräldrar ska uppföra sig under matcherna, säger Tholin och fortsätter:

PRIVATPERSON

– Inom snar framtid kommer vi även kalla till föräldrarmöten för att se till att sånt här inte inträffar igen. Sedan kommer vi även ha kontakt med smålandsidrotten för att se om det finns några studiecirklar eller liknande man kan hålla.

Men det är inget spänt läge mellan föreningarna?

– Nej. CL har valt att inte gå vidare med detta och vi är helt överens. Det är en privatperson som gjort anmälan.

Nu väntar en förundersökning från polisens sida och efter detta lämnas ärendet till en åklagare som avgör om det blir en rättsprocess eller ej.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons