Annons
Nyheter

FIBK kryssade i premiär

Nyheter • Publicerad 9 augusti 2006

INNEBANDY, TRÄNINGSMATCHInnebandysäsongen är i gång. I alla fall för Färjestaden IBK:s damer.Laget öppnade nämligen upp träningsmatchliret i helgen och fick med sig 6–6 hemma mot division I-laget Årsta IBK från Uppsala.– Över förväntan, eftersom det är så pass tidigt på säsongen, lyder FIBK-coachen Johan Gustafssons betyg.

Gustafsson, som tillsammans med Mårten Andreasson basar över FIBK, fick se sitt lag leda med 3–1 efter den första perioden.

Annons

Färjestaden tappade dock målinitiativet i mittenakten och division I-laget kunde vinna denna med 3–0.

”Slarvig”

Öländskorna låg länge under i tredje, men duktiga backen Josefine Bengtsson kunde till slut kvittera till 6–6 inför 62 åskådare i Färjehallen.

– Första perioden var slarvig från båda håll. I andra var vi totalt offside, men i tredje tog vi tag i det och vi hade faktiskt bud på fler mål, sammanfattar Gustafsson.

Ovan nämnda Bengtsson var FIBK-bäst för dagen och i övrigt stod nya målvakten Frida Nordholm, som kom till Färjestaden från just Årsta till den här säsongen, och elitseriemeriterade Anna Erlandsson för varsin intressant medverkan.

Stannar Anna?

Anna är emellertid inte klar för spel i FIBK-dressen kommande säsong. Hon har sökt till utbildningar både i Göteborg och Malmö och sista antagningsbeskedet dimper ner i brevlådan i slutet av augusti.

– Jag får helt enkelt vänta och se om jag kommer in. Samtidigt händer det en hel del spännande saker på jobbet här hemma, men inget är bestämt ännu, säger Anna Erlandsson om sin framtid.

FAKTA/Färjestadens IBK – Årsta IBK 6–6 (3–1, 0–3, 3–2)Målen, FIBK: Josefine Bengtsson 2, Klara Rudman, Hanna Helgesson, Emelie Johansson, Sofia Johansson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons