Annons
Nyheter

FIBK kryssade i länsderbyt

Nyheter • Publicerad 19 januari 2006

INNEBANDY, DIV. IFärjestadens IBK och Vimmerby IBK delade broderligt på poängen efter en medioker tillställning som slutade 3–3 (3–2, 0–1, 0–0, 0–0) inför 726 åskådare i Kalmar Sporthall i går kväll.– Rättvist? Ja, det tycker jag, sade VIBK-tränaren Michael Elmér.– Vi hade fler chanser, men orättvist var det väl inte, medgav FIBK:s kollega Magnus Gustafsson.

Gästerna rivstartade och tog genom Jonas Friberg två gånger om ledningen med 2–0. Det första såg inte helt otagbart ut för Anders Bemervik i hemmaburen, medan det andra kom via en kontring.

Annons

FIBK:s hårdskjutande back Simon Nilsson gav ölänningarna hopp genom att kruta in reduceringen halvvägs in i perioden.

Energisk back

Strax efter straffprickade Vimmerbys Jonas Jansson ribban, ytterligare någon minut senare smög energiske backen Christian Gunnarsson upp och mötte en fin passning från Pontus Knutsson och 2–2 var därmed ett faktum. Målet var definitivt snyggare än backens efterföljande segerdans...

Av bara farten snodde juniorlandslagsmannen Kim Nilsson bollen från en bortaback och sprätte upp ledningsmålet i krysset efter 16.08.

Då trodde man att ni skulle sprinta ifrån, Magnus Gustafsson?

– Ja, det trodde nog jag också...

Men andra perioden blev istället av sämre kvalité, mycket på grund av en hel del utvisningar. Vimmerbys poängkung Mathias Lennström kontrade in aktens enda mål.

Några större farligheter skapades inte i slutperioden, Färjestadens lagkapten Mårten Palmefors hade den bästa möjligheten i sudden death, men hans skott från en bra position gick utanför målramen.

Backkvartetten Björn Nilsson, Christian Gunnarsson, Simon Nilsson och Klas Ivarsson var bäst för kvällen.

Färjestadens IBK – Vimmerby IBK 3–3 (3–2, 0–1, 0–0, 0–0)Målen, FIBK: Simon Nilsson, Christian Gunnarsson, Kim Nilsson. VIBK: Jonas Friberg 2, Mathias Lennström.

Publik: 726.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.