Nyheter

FIBK-juniorer vidare till SM-semifinal

Nyheter • Publicerad 14 februari 2007

INNEBANDY, JAS

Färjestadens IBK är vidare till SM-semifinal för juniorer. Men det satt hårt åt mot BIF Fagerhult.– Ja, men när vi gjorde 5–5 så kände vi att vi hade övertaget, säger backen Simon Nilsson.I förlängningen skickade Marcus Johansson in det förlösande 6–5-målet för FIBK.

Ölänningarna fick kämpa i uppförsbacke redan från start i kvartsfinalmötet borta mot Fagerhult. Inför 263 åskådare i Habo Sporthall ryckte BIF åt sig en 2–0-ledning i mitten av första perioden.

TAKTPINNE

Tim Börjesson reducerade dock innan första 20 var till ändå och endast 40 sekunder in i mittenakten var det utjämnat genom teknikern Krister Larsson. Men Fagerhult släppte inte den målmässiga taktpinnen. Inför sista var hemmalaget i ledning med 4–3 och 9.26 in i slutperioden skickade Andreas Linderum in 5–3. Med endast två minuter kvar reducerade Tim Börjesson till 5–4 och med tio (!) sekunder kvar på matchklockan skickade backen Simon Nilsson in kvitteringen i spel sex-mot-fem.

– Mitt skott tog på nån klubba in i mål. Riktigt gutt! säger målskytten.