Annons
Nyheter

FIBK illa ute mot taggat CL

Nyheter • Publicerad 12 februari 2007

INNEBANDY, DIV 2

Det satt långt inne, men i tredje perioden kunde tillslut Färjestadens IBK gå ifrån CL/98 och vinna söndagens derby med 4-2.– Vi hade bättre vilja i slutet, säger matchens sista målgörare FIBK-backen Hanna Helgesson.

Annons

Ja, var det vilja eller ork som gjorde att Färjestaden i den sista perioden kunde gå från 2-2 till 2-4?

– Vi var väl lite trötta i tredje, menar CL-coachen Johan Stäringe, som inte fick någon bra start på matchens sista period.

Efter bara två minuter åkte man på en utvisning som man lyckades ”döda”, men bara halvminuten senare, innan laget fått ordning på formationerna satte Carolin Eriksson 2-3 till FIBK. Annars storspelande CL-keepern Sofia Antonsson hade lämnat första stolpen obevakad och segermålet var ett faktum. Sedan fastställde alltså Hanna Helgesson resultatet med sitt 2-4 efter ett frislag.

– Jag brukar inte göra så många poäng, så det var skönt. Jag sparar de tills de behövs, skrattar Helgesson efter sitt tredje mål för säsongen.

CAMILLA STEKHET

CL vann annars den första perioden med 1-0 efter ett mål av Borgholms IBK-produkten Camilla Lindström. Resultatet var då rättvist, även om det kunde blivit fler mål åt båda håll om inte båda lagens målvakter storspelat.

– Vi gör ingen bra match, säger FIBK-tränaren Johan Gustafsson. Vi började skitdåligt, men det är en styrka att vi jobbar igen och vänder matchen.

Klara Rudman kvitterade i början av mellanperioden och Josefine Bengtsson gav FIBK ledningen med 1-2 i mitten av samma period.

– Vi var inte på tårna först, kanske på grund av nervositet eller nåt, men sedan höjer vi oss och det är bra, säger Helgesson.

40 sekunder från periodpausen kvitterade dock stekheta Camilla Lindström matchen med sitt andra ”utan-assist-mål” för dagen, ett mål där hon mycket läckert gled igenom FIBK-försvaret och väntade ut målvakt Frida Nordholm innan hon satte psykologiskt viktiga 2-2.

Annons

4-2 ÄR MINDRE ÄN 14-1

Men närmare än 2-2 kom inte CL, vars coach trots allt var nöjd med insatsen.

– Vi står upp väldigt bra och jag tycker att vi nästan är värda en pinne, säger tränare Stäringe. Men det här är seriens suverän och de har en bra målvakt.

En förlust med 2-4 är ju trots allt bättre än den 14-1-förnedring man åkte på i derbyt i höstas.

– De var mycket bättre nu än de var sist vi mötte dem, säger Helgesson angående söndagens mindre segersiffror.

– Och 14-1, jag menar så stor skillnad är det ju inte mellan oss, erkänner Johan Gustafsson. Och de hade mycket bättre försvarsspel den här gången.

CL/98 IC – Färjestadens IBK 2-4 (1-0, 1-2, 0-2)Första perioden: 1-0 Camilla Lindström (-).Andra perioden: 1-1 Klara Rudman (Ulrika Helgesson), 1-2 Josefine Bengtsson (Tove Johansson), 2-2 Camilla Lindström (-).Tredje perioden: 2-3 Carolin Eriksson (Josefin Nyberg), 2-4 Hanna Helgesson (Ulrika Helgesson).Utvisningar, CL: 2 minuter.Utvisningar, FIBK: -.Publik: 122 st.Kvarnligan3, Tove Johansson – Planens drottning.2, Frida Nordholm – Målets drottning.1, Josefine Bengtsson – Kaptenernas drottning.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons