Nyheter • Publicerad 28 december 2008

INNEBANDY, ÖM

Färjestadens IBK försvarade i dag sina ÖM-titlar både på herr- och damsidan.

Annons

Men det satt hårt inne för både herrarna och damerna och inte förrän efter straffar kunde ÖM-gulden säkras.

På damsidan hade Färjestadens IBK problem med SSG IF, som gjorde en bra insats och bjöd upp till god kamp. Efter att ha satt båda sina handicap-straffar ledde SSG när matchen började, men FIBK vände sedan och ledde med 4-2 med bara ett par få minuter kvar att spela. Då steg SSG-kaptenen Karolina Johansson fram och satte både reducering och kvittering till 4-4 och efter en mållös sudden death skulle finalen avgöras på straffar. Där avgjorde sedan Carolin Eriksson genom att sätta 7-5 till FIBK.

På herrsidan hade Färjestadens IBF tagit sig fram till final efter en tight semifinalseger mot Borgholms IBK. Finalen mot storebror, eller kanske pappa, FIBK inledde man sedan med att sätta tre av fyra handicap-straffar. Lagen följdes sedan åt till 7-7 innan hyperheta Roger Carlsson med sitt tredje mål under andra halvleken satte 8-7 till FIBF. Ledningen hölls sedan nästan tiden ut. Men bara nästan. Med endast en ynka sekund kvar att spela satte nämligen Pontus Knutsson 8-8 och en sudden death tog vid. Den blev mållös och straffar tog vid, där Jonas Elofsson sedan satte avgörande 10-9 och säkrade guldet.

Mycket mer om ÖM i Ölandsbladet på tisdag.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.