Nyheter

FIBK förstörde Flyers-festen

Nyheter • Publicerad 11 februari 2006

INNEBANDY, DIV. IFärjestadens IBK var bättre än Slätafly/SK IBK och vann derbyt rättvist med 9-6.Segerreceptet var en spelsugen Jonas Elofsson framåt och en spelsugen Anders Bemervik bakåt.­- Fantastiskt kul, jublar FIBK-coachen Magnus Gustafsson.

Men det var Slätafly som började matchen bäst. Med ett tidigt ledningsmål efter bara en dryg minut dominerade Torsåsmatadorerna stort under de första tio minuterna. De var piggare, hetare och tuffare än ölänningarna, som dock fick in en kvittering efter 9.19 minuters spel.Jonas Elofsson sköt ett skott och Klas Ivarsson (!) höll sig framme på returen för att göra sitt första mål för säsongen.Något orättvist faktiskt.

FIBK:en ryckte upp sig efter kvitteringen och tog ledningen med 2-1 genom eminente Jonas Elofsson, som petade in bollen framför mål, vände på klubbladet och lyfte in ledningsmålet i krysset.Läckert var bara förnamnet.Strax efter Elofssons halv-Zorro släppte dock Färjestaden in en billig kvittering, men det svartvita kompaniet skulle ändå gå till periodvila med en ledning.Anders Bemerviks andra superutkast för dagen nådde fram till Kim Nilsson som sprang om sin försvarare och smekte in ledningsmålet.En underhållande period var över och FIBK:en hade ledningen, men helt rättvist hade nog oavgjort varit med tanke på att lagen ägde var sin halva av perioden.

Mittenperioden började fantastiskt för FIBK och Kim Nilsson, som satte 4-2 i inledningen.FIBK-backen Christian Gunnarsson bjöd dock in Slätafly i matchen genom en onödig utvisning i mitten av perioden.Och Martin Fredricsson var inte sen att tacka med sin reducering i powerplay.Tack vare duktige Johan Nilsson var läget oförändrat redan 43 sekunder senare, då han gjorde 5-3.Gunnarsson visade dock åter en oväntad orutin då han återigen blev för het och åkte på en utvisning 2+2 minuter, den extra 2-minutaren för domslutsprotest.”Guntes” lagkamrater klarade den första utvisningen, men under den andra gjorde Fredricsson ett nytt powerplay-mål.- Så går det när derbyt döms av två Kalle Anka-domare, säger Gunnarsson Hasse Sjögren-inspirerat.Nu var i och för sig utvisningarna rätt klara med undantag av kanske protest-minuterna.

Den avslutande perioden var inte så underhållande som sina föregångare, men Trollkarlen från Vimmerby öppnade upp perioden med ett fint skott i nättaket. Elofssons utökta ledning reducerades dock av Philip Andersson, innan ”Elof” på nytt satte bollen i motståndarnätet, läckert framspelad av Johan Nilsson.I mitten av perioden fälldes Mårten Palmefors under ett friläge, varpå domarna blåste straff till Färjestaden. Straffskytt hos ölänningarna är Mikael Johansson, som under matchen suttit bänkad och inte rört bollen en enda gång.Tränare Magnus Gustafsson litade dock ändå på ”Micke Mozart”, som inte gjorde ”Mange Gust” besviken utan satte 8-5 utan problem.

Men det blev inte FIBK:ens sista mål. Det gjorde istället Kim Nilsson med ett enhandsskott, som en bekräftelse av att allt Färjestaden testade på blev lyckosamt.Torsåskungen Jonas ”Osa” Carlsson reducerade sedan på en retur, men närmare än så kom aldrig Mörebygdens stolthet.- En härlig derbymatch, säger Slätaflytränaren Patrik Lönell trots förlusten. Det är bara att gratulera Färjestaden för en taktiskt bra genomförd match.- De spelar enkelt, kommer med fart och utnyttjar våra misstag, fortsätter han och beklagar sig.- Det är synd, för vi gör en jäkligt bra match.FIBK-coachen Magnus Gustafsson var dyngnöjd med segern, som han tyckte var rättvis.- Vi har grundspelet och kan ändra vårt spel. Vi är bra både framåt och bakåt. Vi är bättre.Och det var de faktiskt.

Slätafly/SK – Färjestadens IBK 6-9 (2-3, 2-2, 2-4)Första perioden: 1-0 Daniel Andersson (Johan Wittberg), 1-1 Klas Ivarsson (Jonas Elofsson), 1-2 Jonas Elofsson (-), 2-2 Johan Wittberg (Jonas Carlsson), 2-3 Kim Nilsson (Anders Bemervik).Andra perioden: 2-4 Kim Nilsson (Björn Nilsson), 3-4 Martin Fredricsson (Martin Magnusson), 3-5 Johan Nilsson (Kim Nilsson), 4-5 Martin Fredricsson (Martin Magnusson).Tredje perioden: 4-6 Jonas Elofsson (Kim Nilsson), 5-6 Philip Andersson (Martin Magnusson), 5-7 Jonas Elofsson (Johan Nilsson), 5-8 Mikael Johansson (straff), 5-9 Kim Nilsson (Jonas Elofsson), 6-9 Jonas Carlsson (Johan Ramwall).Utvisningar, S/SK: -. FIBK: 3x2 min.Publik: 1 160 st. (1 003 såg torsdagens landskamp mellan Sverige och Tjeckien).

Kvarnligan3: Anders Bemervik– Flera superräddningar.2: Jonas Elofsson– Levererade när det behövdes.1: Kim Nilsson– Steg fram och tog sitt ansvar som poängmaskin.