Annons
Nyheter

FIBK förlorar poängdrottning

Nyheter • Publicerad 30 maj 2006

INNEBANDY, DIV. IIFärjestadens IBK fortsätter att förlora offensiv kraft.Senast i raden? Jessica Stigson.– Jag har skrivit på för CL, bekräftar Jessica.

Elna Hägglund (se annan artikel) spelar ju som bekant elitserieinnebandy med IBF Falun kommande säsong. Frida Karlsson har sedan tidigare aviserat att hon lirar med CL98 och nu är det dags för Jessica Stigson att följa Frida över sundet till Kalmarklubben som nästa säsong stöter på FIBK i damtvåan.

Annons

– Ja, jag har skrivit på för CL. Varför? Det är väl främst för att jag vill testa på något nytt, säger Jessica.

Tomrum

Stigson kommer att lämna ett stort poängmässigt tomrum efter sig, då hon i fjolårets söderetta mäktade med 20 poäng fördelat på elva mål och nio assist.

Lägg därtill ytterligare 33 Stigson-pinnar från säsongen 2004/05, så blir förlusten ännu mer kännbar.

– Vi kommer ju visserligen att spela i samma serie, men det ska bli kul, säger Jessica om sitt nya innebandyäventyr.

– CL satsar ju dessutom lika mycket som Färjestaden på att ta sig tillbaka till ettan.

Så nu ska du ösa in en massa poäng för CL?

– Nja, det kanske inte blir ett enda, säger Jessica med ett skratt.

Först Elna Hägglund och nu alltså Jessica Stigson, vad betyder det för Färjestaden, Johan Gustafsson?

– Det är givetvis tunga förluster båda två, men så är det ibland. En del yngre får kliva fram, men jag tycker dock att vi fortfarande har en slagkraftig division II-trupp.

– Vi har några riktiga stöttepelare kvar och med tillskott som Frida Nordholm och Anna Erlandsson – om hon stannar i stan – så ser det bra ut, säger coach Gustafsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons