Nyheter

FIBK förlorade med uddamålet

Nyheter • Publicerad 26 oktober 2007

INNEBANDY, LIGACUPEN

Färjestadens IBK stod upp bra mot Pixbo Wallenstam IBK i torsdagskvällens kvartsfinal i Ligacupen. Det stod 3-3 inför sista perioden, men då klev Martin Magnussons fjolårslagkamrat i LOK Reinach, Petteri Luokkanen, fram och satte 3-4 till Pixbo. Någon kvittering från FIBK kom då aldrig.

– Vi kan bättre, offensivt måste vi få in mer skott på mål, säger coach Magnus Gustafsson.

Pixbo tog tidigt ledningen i matchen genom landslagsforwarden Martin Dahlgren, men Marcus Johansson kvitterade sedan till 1-1 efter ett snyggt klapp-klapp-mål i mitten av perioden. ”Mackan” assisterades av sina nye forwardspartner Simon Nilsson och bjöd nästan omgående tillbaka genom att spela fram till Simon Nilssons 2-1-mål. Det målet var kvällens snyggaste, då samtliga FIBK:are på planen klapp-klappade bollen fram till Simon, som avslutade snyggt. En och en halv minut från periodpausen kvitterade dock Luokkanen till 2-2.

HELLRE ÖLAND ÄN STOCKHOLM

Det kändes på något sätt väldigt avslaget i Färjehallen denna kväll, lite som att det var en träningsmatch som avverkades nere på planen. Men det är kanske för att vi är bortskämda med innebandyfester här i regionen.

– Det var en go stämning här, säger nämligen Pixbos Peter Runnestig. Jag åker hellre hit och spelar än ytterligare en vända till Stockholm.

Men andra perioden bjöd dock på två glädjeämnen, ett för innebandyfantasten och ett för FIBK-fanset. Pixbos ”Don Peter” Runnestig gjorde först oassisterat ett läckert Zorromål till 2-3 drygt fyra minuter in i perioden och Kim Nilsson kvitterade sedan i powerplay till 3-3 tre minuter senare. Så inför sista perioden stod det 3-3 efter att FIBK:ens förstafemma varit inne på samtliga mål bakåt.

– Det var inte bra, vissa skötte inte sina uppgifter fullt ut och då blir det baklängesmål på den här nivån, förklarar Gustafsson.

JOSEF KONCENTRERAD

FIBK:en gick hela matchen runt på tre femmor och tredjefemman skötte sig helt okej matchen igenom.

– Jag är nöjd med vissa individuella spelare. Josef (Nilsson, back) gjorde det till exempel jättebra. Han var väldigt koncentrerad och det enskilt största utropstecknet, berömmer ”Mange”.

– Jag är nöjd med min insats, kul att få förtroendet när vi gick ner på lite folk i slutet också, säger Josef själv.

Tror du på mer speltid nu?

– Nja, vi får se vad som händer med ”Sotarns” skada.

Martin ”Sotarn” Magnusson föll nämligen ihop tre och en halv minut in i sista perioden. Han tog sig för baksidan av låret och både fystränare Arne Svensson och ett gäng lekmän på läktaren kunde konstatera att han ånyo slagit upp sin skada.

– Vi kunde inte se så mycket nu, så det är fortfarande osäkert hur länge han blir borta. Vi får nog vänta ett par dagar innan vi vet det, säger Gustafsson.

MÅL MELLAN BENEN

Fem minuter från full tid gjorde Luokkanen sitt andra mål för dagen då han knackade in en backhand mellan benen på sig själv. Det fastställde också slutresultatet till 3-4.

– Vi spelade riktigt bra i andra och tredje, säger Runnestig. Vi borde ha gjort fler mål. Det handlar om oförmåga från vår sida.

Bäst i Färjestaden var målvakten Anders Bemervik. Även Marcus Johansson såg pigg ut och Josef Nilsson skötte sig bra. Gustafsson var som sagt nöjd med Josef Nilssons insats, men missnöjd med i huvudsak två andra saker.

– Jag är mindre nöjd med våra avslut och ”Sotarns” skada, säger han.

Returen mot Pixbo spelas i Skövde i slutet av november.

VIKTOR LOVÉN

DAVID WINBERG

Färjestadens IBK–Pixbo Wallenstam IBK 3-4 (2-2, 1-1, 0-1)

Period 1: 0-1 Martin Dahlgren (Andreas Berntsson), 1-1 Marcus Johansson (Simon Nilsson), 2-1 Simon Nilsson (Marcus Johansson), 2-2 Petteri Luokkanen (Christoffer van Manen).

Period 2: 2-3 Peter Runnestig (-), 3-3 Kim Nilsson (Jonas Nilsson) pp.

Period 3: 3-4 Petteri Luokkanen (Henrik Delborn).

Utvisningar, FIBK: 2 min, Christian Gunnarsson.

Utvisningar, Pixbo: 2 min, Martin Dahlgren.

Skott på mål: 14-24 (7-7, 6-9, 1-8).

Publik: 443 st.