Annons
Nyheter

FIBK-duo Årets ÖB-coach(er)

Nyheter • Publicerad 13 mars 2008

INNEBANDY

Färjestadens IBK:s damlag spelade sig som nykomlingar till en placering i toppen av landets näst högsta liga. Lagets tränarduo coachade sig därmed fram till titeln Årets ÖB-coach.

Annons

– Det är ett tecken på att det har gått bra, så det är kul att det uppskattas, säger Mårten Andreasson.

Mårten har tillsammans med Johan Gustafsson basat över FIBK-damerna även denna säsong. Och efter att som nykomlingar ha slagits i toppen av söderettan måste väl utmärkelsen Årets ÖB-coach kännas självklar.

– Njae... Flera har gjort det bra, både Borgholm och SSG till exempel, funderar Andreasson.

Varför gick det så bra för er i år?

– Kontinuitet. Både i organisationen och på spelarsidan, svarar Gustafsson. Och vi fyllde på med lite spelare inför året.

SMÄLTA INTRYCKEN

Det var alltså Johan-Mårten som dök upp oftast i säsongens ÖB-sexor, men det kommer de dock inte att göra nästa säsong. Johan har sedan tidigare tackat nej till en fortsättning och Mårten har ännu inte bestämt sig gällande säsongen 08/09. Under de närmaste veckorna ska dock både coach- och spelarfrågan lösas.

– Alla behöver ju smälta intrycken från den här säsongen först, säger Gustafsson, som liksom Andreasson tycker det är för tidigt att sia om nästa säsongs resultat för FIBK:ens del.

– Ja, det beror ju på hur det ser ut med organisationen och spelarna, vilka som blir kvar och inte. Och hur de andra lagen ser ut. Det är för tidigt att säga.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons