Annons
Nyheter

FIBK-duo aktuell för transfer

Nyheter • Publicerad 22 juni 2007

INNEBANDY

Division 3-nykomlingen Borgholms IBK, som på två år gått från femman till trean, jobbar på att stärka truppen inför hösten. Två tänkbara nyförvärv visade upp sig i Borgholms Sporthall under tisdagskvällen.

Annons

– De skötte sig bra, säger BIBK-tränaren Jimmy Hultenius nöjt om Färjestadens IBK:s ynglingar Jimmie Nilsson och Markus Andersson.

Efter att under den gångna säsongen ha varit med och vunnit SM-guld med Färjestadens IBK:s juniorlag letar nu Jimmie Nilsson och Markus Andersson nya utmaningar. De båda står på division 3-nykomlingen Borgholms IBK:s önskelista och en övergång norrut kan bli aktuell.

– Borgholm lockar, säger Nilsson när ÖB-sporten träffar FIBK-duon strax före tisdagskvällens provträning.För Anderssons del lutar det åt Borgholm i nuläget, om det nu blir något spel överhuvudtaget.

– Jag lägger nog ner annars. Men man vill ju ha något att göra och inte bara ligga hemma.

NYTT FIBK

Något spel för FIBK blir det inte då Andersson, född 1988, nästa säsong är för gammal för att spela i klubbens juniorlag.

Finns det några andra alternativ än Borgholm?

– Nej, det gör det inte i dagsläget, förklarar Andersson och passar även på att berömma den satsning som BIBK gör.

– Klubben är som en senare upplaga av Färjestaden. Det är ett lag med framtiden för sig.

Att BIBK:s trupp är ung och talangfull gör att Nilsson och Andersson skulle passa in väl enligt tränarduon Jimmy Hultenius/Åke ”Pinnen” Pettersson.

Annons

– De har rätt ålder, vi satsar på en jämnårig trupp så att spelarna ligger på samma nivå socialt och funkar tillsammans även utanför planen, säger Hultenius.

”Pinnen” är inne på samma tankar.

– Vi hoppas på dem, de smälter in bra och är två kanonkillar. Vi värvar ingen spelare som inte tas emot av laget.

INTE LÅG NIVÅ

Jimmie Nilsson, född 1989 och som senaste året har haft A-lagskontrakt i FIBK, välkomnar Borgholms intresse och är öppen för ett byte av klubb.

– Ja, juniorallsvenskan är inte så intressant längre och trean är inte så lågt. Man vill ju inte sluta så här tidigt utan hålla uppe karriären.

Och något A-lagskontrakt blir det inte med FIBK?

– Nej, det blir det inte, berättar Nilsson som nyligen även har återupptagit fotbollskarriären i Färjestadens GoIF.

Att BIBK hyser förhoppningar om att knyta till sig duon råder det ingen tvekan om.

– Det skulle vara kul om de kom till oss. Nu ska vi låta dem smälta det här och sedan resonera med dem, avslutar Hultenius.

Annons

KORSBANDSSKADA

Nilsson/Andersson kan alltså bli välkomna tillskott, framförallt då BIBK förutom Färjestaden-flyktade Sebastian Raun även ser ut att få klara sig utan Robert Johansson. Johansson skadade knäet i januari, men har inte förrän nu fått beskedet att hans korsband är av. Hultenius är kritisk till att flera olika läkare har missat det och endast ordinerat vila, i stället för att magnetröntga BIBKðforwardens sargade knä.

– Det är förbannat slarvigt tycker jag. Mest tråkigt är det för ”Robban” själv, säger han.

Förmodligen missar nu Johansson hela nästa säsong.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons