Annons
Nyheter

FIBK-damerna har topphäng

Nyheter • Publicerad 10 december 2007

INNEBANDY, DAM DIV 2

Färjestadens damer korsade Sverige för att möta tabelljumbon Warberg. Efter en blek förstaperiod fick de fart på fötterna och kunde vinna komfortabelt med 5-2. I och med segern och Södra Dals poängtapp har Färjestaden nu häng på toppen.

Annons

– Nu börjar det se intressant ut igen, säger tränare Johan Gustafsson om tabelläget.

Warberg ligger sist i tabellen men att Färjestaden skulle åka dit och hämta tre poäng hur enkelt som helst var det inte tal om. Hallänningarna är svårspelade i sin lilla hall och har i stort sett bara förlorat med små marginaler. Och att det skulle bli svårspelat visades direkt i matchinledningen. Färjestaden slarvade för mycket, spelade utan skärpa och var tämligen uddlösa. Warberg gick till pausvila med en 2-1-ledning. Spelet var något temposvagt då båda lagen backade hem.

– Det var en riktigt dålig period, vi krigade inte tillräckligt, säger Johan Gustafsson.

TVÅ MÅL VARDERA

I den andra perioden skedde dock en scenförändring. Färjestaden sprang mer och hade ett ganska rejält spelövertag. Med fyra mål, två var av Susanne Gustafsson och Josefin Nyberg, punkterade de åkte i stort sett matchen. Kvitteringen kom genom kapten Susanne som skar in från kanten och hittade en lucka under armen på Warbergs målvakt.

– Vi drog upp tempot och då hängde de inte med riktigt, säger Susanne som tyvärr fick gå av planen med en knäskada. Skadan ska dock inte vara av det allvarligare slaget. In istället för Susanne kom Karolina Johansson och hon gjorde det med den äran.

– Det kändes som något var glappt i knäet men det ska nog inte vara någon fara, kommenterar Susanne Gustafsson.

TOPPLAG TAPPADE

Den tredje perioden blev en transportsträcka för Färjestaden och de hade inga problem att hålla undan. Warberg gjorde ett halvhjärtat försök att komma ikapp med de tre poängen var aldrig i fara.

– En stabil insats av oss. Warberg borta är ingen lätt match, trots deras tabelläge. De är inget strykgäng egentligen, säger Johan Gustafsson.

Annons

Topplaget Södra Dal åkte på söndagen på pumpen borta mot Älvstranden med 3-5. Poängtappet innebär att Färjestaden nu endast är fyra poäng efter nyblivna serieledarna Olofström. Efter den något knackiga inledningen ser det nu alltså ljusare ut för ölandsdamerna och nu när serien har vänt får laget möta både Södra Dal och Olofström hemma i Färjehallen.

– Ja, nu är det jämnt i toppen och vi har häng på dem, säger Susanne Gustafsson.

Kommande helg är spelledig och nästa match inför juluppehållet är den 22:a december hemma mot Surte IS.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons