Annons
Nyheter

FIBK-centrar vann Kvarnligan

Nyheter • Publicerad 8 mars 2008

INNEBANDY, DIV 1 DAM

Färjestadens IBK:s damlags båda centrar lyckades fånga ÖB-sportens uppmärksamhet bäst. Tove Johansson och Susanne Gustafsson plockade båda hem 20 kvarnar var i kvarnligan, vilket innebär att de slutade på delad förstaplats.

Annons

FIBK-damerna gjorde sin bästa säsong någonsin. Men trots hård konkurrens från flera nyförvärv var det de egna produkterna Tove Johansson och Susanne Gustafsson som plockade hem flest kvarnar i kvarnligan – 20 var.

– Säsongen har väl varit lite upp och ner. Man är nöjd med vissa matcher och har fått bra betyg, men samtidigt har man gjort ett par kassa matcher också, säger Gustafsson.

– Precis, och ibland har man fått bra betyg trots att man gjort en skitmatch och ibland känner man att man gjort en kanonmatch och får inga kvarnar alls. Då undrar man lite hur tidningarna tänker, säger Johansson med ett skratt.

INTE PROBLEMFRITT

Klart är dock att de båda är nöjda med båda sina egna säsonger och lagets.

– Jag är jättenöjd. Att vi lyckades komma på tredjeplats är starkt men samtidigt är jag grymt besviken att vi var så nära men inte lyckades ta oss hela vägen, säger Gustafsson.

– Vi visste ju att vi var jävligt bra men man vill ju alltid vinna, säger Johansson.

Båda har även fått flera nya kedjekamrater i sina femmor, vilket inte har gått helt problemfritt.

– I början av säsongen ändrade vi ganska mycket i femmorna och många hade problem att få spelet att stämma. Men i slutet av säsongen började vi hitta rätt, säger Gustafsson.

Finns det någon speciell kommunikation mellan er två eftersom ni båda är centrar?

Annons

– Nej, det tror jag inte. Tove och jag har väldigt olika spelstilar men det är klart att vi kollar på varandra lite, säger Gustafsson.

– Fast egentligen pratar vi nog ganska mycket med varandra utan att tänka på det, säger Johansson och fortsätter.

– Om det inte funkar för mig i en match men funkar för Susanne så frågar jag ofta hur hon gör.

– Ja, det stämmer nog när du säger det. Jag har faktiskt inte tänkt på det så mycket, men innan Johan och Mårten (Gustafsson och Andreasson, tränarna reds. anm) kommer in i omklädningsrummet så pratar vi nog en del. Vi frågar nog hellre varandra än att prata med tränarna, säger Gustafsson.

Båda tillhörde även länge topp 10 i division 1 södras poängliga. Men efter den sista omgången trillade Tove Johansson ner till tolfte plats medan Susanne stannade på nionde. Endast nyförvärvet Sara Nyström var bättre än dem i den interna poängligan.

– Man måste erkänna att man har lite koll. Man läser ju tidningen och ser poängligan varje torsdag, säger Gustafsson.

Har ni fått mersmak på division 1 nu?

– Ja lite. Fast samtidigt vet man aldrig hur det blir i framtiden, säger Gustafsson.

Men ni tänker stanna i FIBK:en?

– Ja, jag kommer göra det. Jag har ju ett år kvar i skolan och har inte funderat på att flytta på mig, säger Johansson.

– Ärligt talat så vet jag inte. Det beror helt på om Mårten (Palmefors, pojkvän och spelare i herrlaget reds anm) och jag bor kvar här eller inte. Men om vi stannar så kommer jag spela kvar i Färjestaden, säger Gustafsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons