Annons
Nyheter

FIBK blickar redan framåt

Nyheter • Publicerad 28 februari 2007

INNEBANDY, DIV 2

Division 1-platsen är fixad och redan nu blickar Färjestaden mot nästa säsong.– Positivt att vi är tillbaka, nu ska vi göra en storsatsning, säger Mårten Andreasson, tränare i FIBK.

Annons

Andreasson och Johan Gustafsson har i skrivande stund inte skrivit på nåt nytt kontrakt, men coacherna är i dagsläget inställda på att fortsätta nästa säsong.

Och då kommer det att satsas, men hur?

– Först och främst vill vi behålla de vi har i laget. Vi har en bra stomme, en bra mix av yngre och äldre. Sen ska vi försöka öka träningsmängden och utöka ledarstaben, så att vi ger tjejerna möjligheter att utvecklas ytterligare vilket i sin tur leder till att vi blir bättre som lag, säger Mårten Andreasson.

Nya spelare?

– Vi vill inte gå ut med några namn för tillfället. Jag, Johan och damsportkommittéen måste sätta oss ned och diskutera det först.

SVÅRT ATT RANGORDNA

Veteranen Susanne Gustafsson, om än endast 25 i år, var med förra gången Färjestaden tog klivet upp i ettan. Och hon har blandade känslor när hon ombeds att beskriva skillnaden mellan de båda gångerna.

– Det är svårt att rangordna. Den här känns roligare på ett sätt, eftersom vi har haft det underbart i gruppen hela säsongen. Spelet har stämt och vi vann serien. Förra gången kom vi tvåa och kvalade oss upp och att gå upp via kval är också en speciell känsla, berättar hon.

Vad vill du ska hända nästa säsong?

– Att vi får behålla stommen och dessutom spetsa till med något nyförvärv. Sen måste vi träna hårdare redan i sommar för att orka med säsongen.

Annons

Nya namn, ja, vilka skulle du vilja se i FIBK?

– Om Sara Nyström kommer hem från Schweiz, så är hon en intressant spelare – och Elna och ”Karro”, förstås, avslutar Susanne och tänker på tidigare FIBK-poängmakarna Hägglund och Karolina Johansson, som numera spelar elitserieen för IBF Falun respektive divison 2 för halländska Tvååkers IBK.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons