Annons
Nyheter

FIBK åkte ur

Nyheter • Publicerad 7 mars 2006

INNEBANDY, DIV. I DAMÄventyret i division I är över för den här gången för Färjestadens IBK:s damer.Trots att FIBK fullständigt körde över Veddige och vann med 14–3 blev det respass ur ettan då CL98 som väntat föll mot Fröjered.– Det är inget att lipa för. Vi har alla möjligheter att ta oss tillbaka till ettan, säger Färjestadens tränare Johan Gustafsson.

Det skedde inget mirakel för Färjestadens IBK:s damer i söndags. Som väntat föll seriejumbon CL98 hemma mot Fröjered och därmed utklassningsvann FIBK till ingen nytta mot Veddige.

Annons

Trots allt kunde dock FIBK-spelarna vandra ut från ettan med höjda huvuden efter 14–3 i säsongens sista match.

– Det är inte nu den värsta besvikelsen är. Därför kanske det är lite lättare att ta det. Det är inte idag det avgörs, säger tränaren Johan Gustafsson.

Transportsträcka

Avslutningsdrabbningen i Färjehallen blev inte mycket till kamp. Redan nedflyttningsklara Veddige kom till Öland med nio utespelare och utan coach.

– Vi har många sjuka och bortresta. Så vi fick ta det vi kunde få ihop. Det var tufft, men vi hade lite vilja i alla fall, förklarar gästernas lagkapten Therese Severinsson.

Veddige hade med de förutsättningarna förstås inte den minsta chans att skaka öländskorna. FIBK gick upp till 4–1 i den första perioden och resten av matchen blev en ren transportsträcka.

När sedan Josefine Bengtsson inledde mittperioden med att snyggt dra dit 5–1 rasade gästerna fullständigt. Hemmalaget vann perioden med förkrossande 7–0 och siffrorna rann iväg rejält.

Målfyrverkeriet var inte över förrän när Veddige tröstmålade och spikade slutresultatet, 14–3, i slutminuterna.

Lyckad debut

Noterbart från storsegern är att unga debutanten Carolin Eriksson blev tvåmålsskytt, att Matilda Svensson gjorde sitt första mål sedan återkomsten och att flera FIBK–spelare klev fram. Bland andra imponerade backen Emelie Johansson stort, framförallt i matchinledningen.

Annons

Nu hjälpte dock de positiva inslagen som bekant inte då CL98 inte förmådde att hjälpa FIBK i nedflyttningsstriden.

Färjestadentränaren Johan Gustafsson valde dock att inte deppa allt för mycket.

– Vi ska inte behöva ligga där nere. Men det är inget att lipa för det här. Nu tar man med sig det positiva och börjar jobba på nästa säsong. Vi har alla möjligheter att ta oss tillbaka till ettan.

Hunnit fundera något på framtiden?

– Nej, jag har blickat fram till dagens datum (läs: i söndags). Nu får vi se vad som händer.

Färjestadens IBK – Veddige IBK 14–3 (4–1, 7–0, 3–2)Första perioden: 1–0 Susanne Gustafsson (–), 2–0 Matilda Svensson (Elna Hägglund), 2–1 Liza Olofsson (Sandra Johansson), 3–1 Jessica Stigson (Klara Rudman), 4–1 Susanne Gustafsson (Ulrika Helgesson).

Andra perioden: 5–1 Josefine Bengtsson (–), 6–1 Tove Johansson (Susanne Gustafsson), 7–1 Tove Johansson (–), 8–1 Hanna Helgesson (Ulrika Helgesson), 9–1 Susanne Gustafsson (Hanna Helgesson), 10–1 Matilda Svensson (Tove Johansson), 11–1 Carolin Eriksson (Susanne Gustafsson).

Tredje perioden: 12–1 Susanne Gustafsson (–), 12–2 Angelica Strömqvist

(–), 13–2 Carolin Eriksson (Susanne Gustafsson), 14–2 Josefine Bengtsson (–), 14–3 Angelica Strömqvist (Therese Severinsson).

Skott: 34–13 (12–5, 12–3, 10–5).

Annons

Utvisningar, FIBK: – VIBK: –

Kvarnligan3: Susanne Gustafsson. Fyra mål och tre assist imponerar. Snurrade friskt med Veddigespelarna och gjorde lite som hon ville. Hade dessutom ytterligare en boll inne som domaren missade.

2: Josefine Bengtsson. Visst, ”Jossan“ och hennes backkollegor hade inte säsongens tuffaste uppgift. Men Bengtsson klev fram och var dominant. Lugn och brytsäker i defensiven, initiativrik och skottvillig i offensiven. Stabilt försvarsspel och två mål framåt blev facit, något som belönas med två kvarnar.

1: Tove Johansson. Slet som vanligt hårt och var svårstoppad i sin centerroll. Stod för ett bra jobb såväl framåt som bakåt i planen och blev dessutom tvåmålsskytt i den andra perioden.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons