Annons
Nyheter

Färjestadens IBK satsar vidare – utan fotbollsspelare

Nyheter • Publicerad 14 april 2006

INNEBANDY, DIV. IFärjestadens IBK siktar mot elitserien.Ett led i den satsningen är nu att klubben bryter banden med fotbollen.– Vi måste göra det om vi ska hänga med och dessutom nå vårt mål att spela i eliten om två år, klargör FIBK-tränaren Magnus Gustafsson.

Ett flertal spelare i Färjestadens division I-armada dubblerar med fotboll. Den kombinationen kommer nu vara ett minne blott. I alla fall om spelaren i fråga vill vara med och satsa mot högre höjder med FIBK.

Annons

– Jag har ju inget emot fotboll i sig, men vi måste göra det här om vi ska hänga med och dessutom nå vårt mål att spela i eliten om två år, säger Gustafsson.

– Vi gör en elitsatsning just nu och kommer att göra det på vårt sätt med allt vad det innebär. Då håller det inte att träna fotboll, eller någon annan idrott heller för den delen. Kroppen måste återhämta sig och vila, berättar han vidare.

Offrar sig

Fotbollsspelarna är informerade och väntas ge ett besked nästa vecka, då FIBK-maskineriet så sakteliga rullar i gång med lätt träning.

Sedan är det tänkt att laget ska jobba med styrke– och konditionsbiten och klubborna tas inte i bruk förrän senare i sommar.

– Jag har full förståelse om några väljer fotbollen med tanke på den sociala biten och så vidare, men vi vill ha intresserade spelare som offrar sig för innebandyn.

– Det går inte att nå elitserien bara på talang längre och vi har dessutom ett ansvar mot både sponsorer och våra ungdomar i klubben att satsa på rätt sätt, fortsätter Gustafsson.

RM berörs

Division IV-laget RM IF – där bland annat FIBK-spelarna Christian ”Gunte” Gunnarsson, Tobias Bengtsson, Johan Nilsson, Klas Ivarsson och Andreas Löttiger huserar – berörs i högsta grad av beslutet.

Ett beslut som Anders Svantesson, coach i RM, inte är tillfreds med.

Annons

– Nä, det kommer utan tvekan att bli märkbart för oss.

På vilket sätt?

– Ja, jag var till exempel tvungen att ha Johan, ”Tobbe” och ”Gunte” på bänken i dag (läs i går), eftersom de inte har bestämt sig för fotbollen. Det finns fler som knackar på dörren.

– Samtidigt tycker jag lite synd om grabbarna, de hamnar ju i kläm. Halva säsongen borde de släppa dem tycker jag.

– Sedan är till exempel deras tränarupplägg, av vad jag har förstått, inte klart ännu. Truppen är dessutom inte spikad. Vad händer om de tar in några backar och forwards, så att Johan, ”Tobbe” och ”Gunte” inte platsar? frågar sig Svantesson.

En dragkamp har således påbörjats om spelarnas tjänster.

Vem ”vinner”? Det får vi reda på nästa vecka. Då ska nämligen svaren in till Fäjestadens IBK.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons