Nyheter

Färjestaden vann seriefinalen

Nyheter • Publicerad 23 oktober 2006

INNEBANDY, DIV. I

Det var frustrerat och irriterat på läktaren när Vimmerby vände 4-1-underläge till ledning 4-5. På planen behöll tränare Gustafssons mannar kylan och paralyserade bortaspelare blev som bortblåsta när Färjestaden stormade fram likt en Ölandsfåk och tryckte in tre bollar till seger 7-5.– Det här var en viktig sexpoängsmatch som vi vann. Det här ska jag njuta av hela kvällen, myser hemmatränaren Magnus Gustafsson efter slutsignalen.

De flesta i rekordpubliken, 578 personer, hade räknat in tre poäng redan efter sju minuters spel då den fantastiska förstaformationen med Jonas Elofsson och Kim Nilsson i spetsen hade svarat för tre mål. Om man aldrig ska underskatta Tyskland i fotboll så är det en dödssynd att göra det samma med Vimmerby i innebandy. I sista perioden vände smålänningarna på tillställningen och skapade sig ett gyllene läge inför avslutningen av matchen.

– De är riktigt farliga i tredje perioden och vi brukar bli rädda när vi hamnar i de här situationerna annars, men idag var det annorlunda, förklarar banans bäste spelare Kim Nilsson.

För den här kvällen fungerade underläget som en tändvätska för Ölänningarna. Plötsligt vågade det svartvita hemmalaget ta för sig igen och med sju minuter kvar att spela så vispade Kim Nilsson in kvitteringen ur dålig vinkel. Inhopparen Pontus Knutsson fick sedan Färjehallen att explodera när han med ett stenhårt skott återigen gav FIBK:en ledningen.

– Så fruktansvärt skönt. Precis som förra året får jag avgöra en viktig match, jublar Knutsson.

Med minuten kvar däckade Jonas Elofsson sitt gamla lag när han vände ut och in på bortaförsvaret och satte sitt tredje mål för kvällen. Förstakedjan var på ett lysande spelhumör och stod för hela sex mål.

– Det är kul att vi släpper loss. Vi rör oss och hittar varandra riktigt bra, berättar Kim Nilsson.

Däremot hade andraformationen det tyngre och hade förtvivlat svårt att komma till avslut.

– Nja, det kändes inte riktigt bra och vi släpper in mycket mål bakåt också, säger Pontus Knutsson om sin kedja.

Innebandymaestron Magnus Gustafsson var dock av en annan uppfattning.

– Jag håller inte med om det. Jag tycker att de gör det bra, visserligen gör de inte så mycket poäng, men de gör ett bra jobb i det tysta.

På läktaren gjorde Club Zebra comeback och vann supporterkampen mot Vimmerbys dito White Stallions.

– Det var strålande att ha dem tillbaka. Vi får sådant underbart stöd och det betyder mycket, säger Kim Nilsson innan han rusar bort till ”Zebrahörnan” för att tacka klacken för stödet.

FAKTA/Färjestadens IBK –Vimmerby IBK7–5 (3–1, 1–1, 3–3)Första perioden:1–0 Kim Nilsson (Jonas Elofsson) 5.54, 2–0 Jonas Elofsson (Kim Nilsson) 7.16, 3–0 Jonas Elofsson (Kim Nilsson) 7.39, 3-1 Jonas Friberg (Mathias Lennström) 13.47.

Andra perioden:4–1 Klas Ivarsson (Kim Nilsson) 0.37, 4–2 Johan Astbrant (Niclas Nilsson) 5.56.

Tredje perioden:4–3 Peter Hirschman (straff) 1.36, 4–4 Johan Astbrant (–) 8.48, 4–5 Johan Carlsson (–) 9.56, 5–5 Kim Nilsson (Klas Ivarsson) 13.38, 6–5 Pontus Knutsson (Jonas Nilsson) 15.51, 7–5 Jonas Elofsson (–) 18.44.

Skott:30–21.

Utvisningar, FIBK:-.

VIBK:1x2 min.

Domare:Tony Holmer, Niklas Montelin.

Publik:578.

Kvarnligan3, Kim Nilsson -

Sagolik matchen igenom. Låg bakom hemmalagets fem första mål.

2, Jonas Elofsson -

Tremålsskytt som sänkte sitt gamla lag. Kylig i avslutningarna och ett par läckra assist.

1, Klas Ivarsson -

”Klasse” var felfri i defensiven och svarade också för ett mål och ett assist. Såg närmast chockad ut efter sin fullträff.