Annons
Nyheter

Färjestaden tryckte till serieledaren

Nyheter • Publicerad 31 januari 2006

INNEBANDY, DIV. INågra onödiga utvisningar höll på att ställa till det för Färjestadens IBK.Men med drygt sex minuter kvar av matchen steg Pontus Knutsson fram och sköt in 5-4 i powerplay.Därmed hade ölänningarna besegrat serieledande Partille i ett kokande Färjehallen.– Det var gåshud efter matchen, jublar centerhjälten.

Det märktes att det var en toppmatch i division I.

Annons

Spelet var snabbt, hårt och tufft.

Och bra.

Liksom den tända 407-hövdade publiken i Färjehallen.

– Vad bra publiken var i dag, berömmer FIBK-coachen Magnus Gustafsson. Jag har aldrig varit med om en så tänd publik nån gång. Det var som 400 zebror. Stort beröm.

Osäker Morero

Partilletränaren Robert Bodén ville inte göra om misstaget att låta Färjestaden få en ledning efter den första perioden.

Men det gjorde han.

Efter den första kvarten ledde Färjestaden med 3-0. Tack vare bra spel och en osäker Partillemålvakt i Peter Morero.

Med tveksamma Morero-ageranden vid 2-0 och 3-0 trodde nog många på ett fjärde FIBK-mål när landslagsmeriterade Jerker Lundgren blev utvisad för obstruktion.

Men ack så fel de trodde.

Annons

Istället reducerade Andreas Berntsson i boxplay.

Straffräddning av ”Beme”

Färjestaden var mycket bättre än gästerna i den första perioden.

– Vi var inte riktigt med, erkänner Jerker Lundgren. Vi har haft lite förkylningar i veckan, men vi kan inte skylla på det.

Nej, det kan de inte. För det blev mycket bättre fart på Partille i mittenperioden.

Och de fick onödigt mycket hjälp att komma in i matchen av Färjestaden. Efter ett felaktigt byte kunde Partille knappa in till 3-2 och strax därefter hade Jerker Lundgren chansen att kvittera på straff. Dock räddade Anders Bemervik straffen.

Dåliga byten

Färjestaden var inte lika bra i den andra perioden. Partille satte högre press på ölänningarna, vilket FIBK-backar alltid har svårt att klara av.

Jonas Elofsson satte dock ett ”Zorroskott” i stolpen innan Mårten Palmefors satte 4-2, återigen till synes igenom Morero.

I mitten av tredje perioden gav Färjestaden åter Partille en biljett in i matchen. Först fick Christian Gunnarsson sätta sig i utvisningsbåset och sedan spelade FIBK:en med för många spelare på planen, varpå Partille fick spela 5 mot 3.

Annons

– Vi sabbar ju lite, medger Gustafsson. Bytesutvisningarna klarar ju P10 av.

De powerplaysuveräna serieledarna var inte sena att utnyttja sin biljett, utan satte först 4-3 i spel 5 mot 3 och sedan 4-4 i spel 5 mot 4.

– Vi bjöd på varenda mål i dag, sågar Gustafsson. Det är klantiga utvisningar.

Kompensation

Strax efter kvitteringen drabbades Partille av en kompensationsutvisning, där då Pontus Knutsson kunde avgöra matchen med ett powerplaymål.

– Det är ju ingen utvisning den sista, men jag visste att domarna skulle kompensera utvisningarna och vi fick ju några tveksamma innan, resonerar Lundgren och fortsätter.

– Jag tycker att Färjestaden är bra, de är tunga att möta. De jobbar hårt hela laget och ger aldrig upp.

Spännande slutspurt

Färjestadens seger innebär att tabelltoppen nu är otroligt jämn inför de sista fem omgångarna. Partille leder bara med en poäng före Älvstranden och två poäng före Färjestaden

– Nu blir det spännande i slutet, säger Lundgren. Jag trodde att vi skulle få med oss en poäng härifrån, för de var i gungning i slutet.

Annons

Tabellsexan Slätafly/SK ligger bara fem poäng efter Partille på en mycket jämn övre halva.

– Vi möter Slätafly, men annars möter vi bara lag på den undre halvan, säger Gustafsson om slutspurten. De andra lagen i toppen möter varandra, så då är det ju garanterat tappade poäng för de lagen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons