Annons
Nyheter

En åttonde säsong för ”Mange”

Nyheter • Publicerad 19 mars 2008

INNEBANDY

Han har varit tränare för Färjestadens IBK:s herrlag i totalt sju säsonger. Nu är det klart att Magnus Gustafsson stannar kvar som tränare för FIBK-herrarna och gör sin åttonde säsong som coach.

Annons

Magnus Gustafsson följer med FIBK-skutan från superligan ner till division 1, och gör därmed sin femte raka säsong (åttonde totalt) som FIBK-coach.

– Jag känner att jag har mycket kvar att ge Färjestadens IBK i satsningen mot den absoluta toppen, och vill inte lämna bara för att vi åkt ur, säger han i ett pressmeddelande. Det som avgjorde att jag vill fortsätta var att klubben arbetat fram ett mycket intressant upplägg som jag tror stenhårt på. Dessutom känns organisationen runt mig väldigt stark.

KVAL UPPÅT

Som en hjälpande hand vid sin sida får Gustafsson Adam Kallenberg, som under årets säsong varit tränare för klubbens lag i juniorallsvenskan. Kallenberg ersätter därmed Magnus ”Mankan” Nilsson som assisterande tränare.

– Det känns väldigt inspirerande att få vara med och leda detta lag, speciellt när föreningen gör en sån gedigen satsning, och jag hoppas kunna vara med och bidra med min innebandyrutin, berättar Kallenberg, som gjort tre säsonger i division 1 och 2 som FIBK-spelare.

Och på sedvanligt Kallenberg-manér sticker han ut hakan i klubbens pressmeddelande.

– Allt annat än kval uppåt är ett misslyckande, säger han om nästa säsong.

Totalt kommer fem personer ingå i ledarstaben för kommande säsong och de övriga väntas bli klara inom kort.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons