Annons
Nyheter

Elnas speltid i Sveriges bästa lag har ökat

Nyheter • Publicerad 27 oktober 2006

INNEBANDY

Många är de öländska innebandyspelare som gett sig över bron för att pröva lyckan i olika föreningar.En del har stannat i Kalmarklubbar eller andra klubbar i regionen, medan andra har sökt sig betydligt längre härifrån för att kunna spela högt upp i seriesystemet.Här följer ett axplock av spelare från Umeå i norr till Schweiz i söder:

Annons

Elna Hägglunds IBF Falun leder elitserien efter att ha vunnit sju av sina åtta första matcher och spelat oavgjort i den åttonde.

Och efter en lite knagglig inledning med inte så mycket speltid har FIBK-produkten nu fått börja visa sina talanger.

– De senaste tre matcherna har vi kört på tre formationer och då har jag spelat center i tredjefemman, berättar hon.

Hur går det för dig då?

– Jo, det blir inte så mycket poäng, men det går hyfsat.

Faktum är att Elna, som gjorde 17 poäng i söderettan förra säsongen, fortfarande väntar på sitt första elitseriepoäng.

– Det är stor skillnad i elitserien jämfört med division I. Dels tempot och dels går man mer på kroppen här.

Spelledigt

Elnas femma var från början mest en avlastningsfemma, men de senaste matcherna har Falun spelat samtliga 60 minuter med tre femmor.

– Vår femma gör inte så mycket mål framåt, men vi släpper inte in några mål heller, så... Vi gör inte så mycket, haha...

Annons

Varför går det så bra för Falun i år, tror du? Är det för att ni har en så bra tredjefemma...?

– Ja, exakt, haha... Nej, men vi har hittat en trygghet i spelsystemen nu. Vi spelar 2-1-2 och 2-2-1 och det funkar riktigt bra nu.

Nu väntar tre veckors spelledigt för Elna Hägglund, hennes lagkamrater i Sveriges just nu bästa damlag och alla andra spelare i elitserien. Ett U19-VM ska spelas och därför blir det en time out i elitseriespelandet.

– Så jag åker hem till Öland ikväll (läs i torsdags).

Trevlig resa.

– Tack.

Övriga spelarei exil:

Olle Thorssell,SV Wiler-Ersigen

Efter sex omgångar ligger Olles Wiler-Ersigen alltjämt tvåa i den schweiziska elitserien, NLA Gruppe 1. Wiler har en förlust medan serieledande Tigers Langnau ännu inte har förlorat. Thorssell har hittills registrerats för ett mål och fyra assist, vilket placerar honom på plats 46 i poängligan.

Marcus Thorin,Hammarby IF IBF

Annons

”Mäklar-Mackan” och hans söderkisar i ”Bajen” har öppnat upp årets säsong på ett icke önskvärt sätt. Med fem förluster och noll poäng ligger laget sist i division I mellersta. Thorin själv har gjort ett mål och ett assist, vilket placerar honom på delad 90:e plats i mellersta ettans poängliga. Dessutom har han två minuter på botbänken. Imorgon väntar match borta mot nästjumbon Lesjöfors/Filipstad IBK.

Matilda Svensson,Husqvarna IK

Matildas Husqvarna ligger tvåa i division I västra och Matilda själv har lyckats leverera lite poäng under lagets fyra inledande matcher, vilka alla slutat med seger. Skyttedrottningen ligger för tillfället tia i västerettans poängliga med fyra mål och ett assist. Det är hon tredje bäst på i Husqvarna.

Hilma Thofte,RIG Umeå IBF

Hilmas Umeå-gäng har spelat fem matcher så här långt och ligger tvåa och på kvalplats i division II Västerbotten.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons