Annons
Nyheter

Elitserieintresse för Bemervik

Nyheter • Publicerad 17 mars 2006

INNEBANDYInför föregående säsong var elitserielaget Jönköpings IK intresserat av Anders Bemervik.Så även inför nästa.– Vi har haft kontakt med Anders, han är ett intressant namn i nuläget, bekräftar Jönköpings sportchef Henrik Lindberg.

Bemervik har redan testat på elitseriespel med Finspång. I östgötalaget konkurrerade ”Beme” ut Peter Sjögren som nu vaktar svenska mästarna Warbergs kasse.

Annons

Så kapacitet finns alltså hos ölänningen.

Något Jönköping är väl medvetet om.

– Vi har haft kontakt med Anders, han är ett intressant namn i nuläget, bekräftar elitserieklubbens sportchef Henrik Lindberg till ÖB-sporten.

Bemervik var påtänkt till JIK redan i fjol, men smålänningarnas anbud kom sent och burväktaren hade då redan bestämt sig för spel i söderettan med sin moderklubb Färjestadens IBK.

Domeij försvinner

Efter den här säsongen försvinner Jönköpings landslagskeeper Gunnar Domeij, ett faktum som fick JIK att åter vända blickarna mot Öland och en viss Bemervik.

– Vi låser oss givetvis inte vid Anders. Vi kollar ett flertal namn och han är en av dem, fortsätter Lindberg.

Bemervik själv bekräftar intresset från laget vid Vättern, där en viss Olle Thorssell tidigare har spelat.

– De kontaktade mig för två veckor sedan. Det är klart att det är smickrande, men samtidigt har jag precis köpt ett hus, så det skulle bli ett jäkla pendlande, berättar Bemervik.

– Det lutar nog åt att det inte blir någonting.

Annons

Inget nerplitat ännu

Färjestaden vill å andra sidan ha kvar sin succémålvakt som starkt bidrog till att ölänningarna var det lag som släppte in minst antal mål – 93 stycken – i årets söderetta.

Bemervik har dock i skrivande stund fortfarande inte plitat ner sitt namn på ett kontrakt med Ölandsklubben.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons