Annons
Nyheter

Det ser mörkt ut för ”Sotarn”

Nyheter • Publicerad 2 juni 2007

INNEBANDY, ELITSERIEN

Martin Magnusson-affären har låst sig.

Annons

– Det är inget bra läge just nu, medger Mikael Svensson, sportchef i Färjestadens IBK.

ÖB-sporten skrev om trepartskontraktet som rör Slätafly, Lok Reinach och Martin ”Sotarn” Magnusson i torsdagens tidning. ”Sotarn” var i fjol utlånad från Slätafly till Lok Reinach och skulle, enligt avtalet, återvända till Torsåsklubben efter säsongens slut. I avtalet mellan Slätafly och Lok Reinach finns det dessutom inskrivet att det ska utgå en ersättning till Flyers om backen, som i dagsläget är kontraktslös, väljer att skriva på för en annan klubb.

”LÅSTA POSITIONER”

För att räta ut frågetecknen kring avtalet så har Svenska Innebandyförbundet kopplats in för en tolkning. Förbundet återkom till Mikael Svensson under fredagen med slutsatsen att det innebandymässigt inte finns några hinder för en övergång, eftersom Magnusson är kontraktslös. Men ett kontrakt – juridiskt bindande eller ej – finns och under tiden har ”Micke” Svensson pratat med Slätaflys ordförande Leif Andersson om en lösning.

– Det är låsta positioner. De hänvisar till kontraktet, ett kontrakt som vi tycker är ogiltigt, hälsar FIBK-bossen.

– Vi har gett Slätafly en fair deal om att ”Sotarn” får gå tillbaka till dem fritt efter att ha spelat hos oss, men det har de i nuläget tackat nej till. Nä, det är inget bra läge just nu.

”JURIDISK RISK”

Vågar FIBK nu signa Martin Magnusson och invänta den juridiska processen? Mikael Svensson är kluven.

– Vi har ett par vägar att gå. Antingen bryter vi här och nu, eller så tar vi den juridiska risken med att signa Martin, förhandla med Slätafly och se vad som händer. Vi måste sätta oss ned och lusläsa det här en gång till, men det ser mörkt ut.

Du låter uppgiven?

– Det känns lite svårt just nu. Hade vi bara haft lite tid på oss så... Men vi fick det här kontraktet i vår hand för endast några dagar sen. Det är väl meningen att Slätafly ska ha ett styrelsemöte på söndag och diskutera saken, men då är det för sent. Då väljer Martin att stanna kvar i Schweiz, han har ju redan ett jobb där nere.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons