Annons
Nyheter

Daniel Unosson: ”Det ser bra ut för Färjestaden”

Nyheter • Publicerad 7 februari 2006

INNEBANDYNu är det endast tre dagar kvar till säsongens hetaste innebandymatch.Derbykamper mellan Slätafly och Färjestaden är alltid heta, men då båda lagen nu ligger i toppen av söderettan blir fredagens match hetare än vanligt.ÖB-sporten räknar ner till derbyt med en liten intervju med Daniel Unosson, före detta poängkung i både Slätafly och Färjestaden. Unosson håller för tillfället på att vinna division I mellersta med sitt Finspång IBK.

Ni leder med sju poäng ner till tvåan Gävle GIK med fyra matcher kvar. Nu fixar ni kvalplatsen till elitserien, va?

Annons

– Ja, det känns så. Vi har grymt bra flyt i laget. Vi har tur också, för i de matcherna vi borde förlora vinner vi ändå. Trots att man ligger under är man aldrig orolig. Vi kommer att vinna ändå. Så det känns jättebra.

Hur känns ditt eget spel då?

– Jag har inte varit med de fem senaste matcherna, för jag har haft ett brutet ben i handen. Så jag sitter vid sidan av och hejar på. Men på torsdag ska jag ta av gipset.

Du och Jonas Elofsson var radarparet ifjol. I år fortsätter han ösa in poäng, men du ligger bara på 20 poäng (14+6)...

– Ja, det har varit ett tungt år för mig, men det går ju snuskigt bra för honom. Jag vill ju också göra mycket poäng, men jag har inte haft någon sån där forwardskompis som Jonas här uppe.

Följer du med mycket i söderettan annars, med tanke på att dina gamla klubbar FIBK och Slätafly spelar där?

– Ja, så fort något lag har spelat sitter man och tittar på vad som hände. Jag följer den södra ettan minst lika intensivt som den mellersta. Speciellt nu när det går bra för både Slätafly och Färjestaden.

Om du följer söderettan så bra så måste du veta om att det är derby på fredag...

– Ja, den matchen ska jag faktiskt komma och titta på.

Hur går det då?

Annons

– Jag såg ju inte förra derbyt, men jag har hört att Färjestaden var bättre då. Men nu i den senaste omgången släppte ju Slätafly in otroliga ett mål, de brukar ju släppa in mycket mer.

– Och Slätafly måste få ordning på defensiven för att matchen ska bli intressant. Annars vinner Färjestaden den matchen.

Vilket av de två lagen möter du helst i en eventuell kvalserie?

– Personligen vill jag ju inte möta varken Slätafly eller Färjestaden. Slätafly passar oss sämst tror jag, men jag tror inte att det blir Slätafly som vinner serien. Men det ser bra ut för Färjestaden.

Visst gör det. Tack för pratstunden och ha det bra så kanske vi syns i sporthallen på fredag.

– Ja, det kanske vi gör. Ha det bra.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons