Nyheter

Dålig förstaperiod fällde FIBK

Nyheter • Publicerad 19 januari 2008

INNEBANDY, SUPERLIGAN

IBK Dalen fick sin revansch på Färjestadens IBK från höstens möte. I kväll besegrade man nämligen FIBK med 7-5 inför ett återuppstått Club Zebra och 1 006 åskådare i Kalmar sporthall.

– Vi lägger det i första och sedan orkar vi inte jobba ikapp, säger FIBK-coachen Magnus Gustafsson.

Peter Sundelin öppnade upp målskyttet 11.56 in i matchen då han satte 0-1 läckert framspelad av Peder Bodén. Med Kim Nilsson utvisad utökade sedan Andreas Carlbom ledningen till 0-2 i powerplay med en och en halv minut kvar att spela av första perioden och under periodens sista 22 sekunder satte man även 0-3 och 0-4. Färjestaden spelade långt ifrån bra.

I mittenperiodens inledning vräktes Jonas Elofsson ner framför Dalen-målet och FIBK fick en straff som Kim Nilsson enkelt satte till 1-4. Ketil Kronberg satte dock 1-5 lite senare innan Simon Nilsson avslutade perioden med att göra 2-5 drygt två minuter från pausvilan. Färjestaden spelade upp sig betydligt i andra perioden då man gick över mer till man-man-spel och vann för övrigt skotten där med 8-3. Dock slarvade man bort en fin målchans i slutsekunderna då man tog för lång tid på sig vid ett frislag och frislaget därmed gick över till Dalen.

Sista perioden mardrömsstartade för Färjestaden då Michael Zürcher satte 2-6 efter endast 13 (olyckstalet...) sekunder. I mitten av perioden reducerade Mårten Palmefors till 3-6 och Marcus Johansson satte sedan 4-6 i powerplay. Dock kom 4-7 nästan direkt efter. Simon Nilsson gjorde 5-7 med drygt fyra minuter kvar att spela och när Andreas Carlbom visades ut en halvminut senare blev det lite nerv i matchen. Färjestaden tog time out och plockade ut Anders Bemervik mot en sjätte utespelare, men det blev inget mer FIBK-mål utan matchen slutade 5-7.

Skotten slutade 21-24.