Annons
Nyheter

Coacher ser fram emot derbyt

Nyheter • Publicerad 5 oktober 2006

Inför matchenDiv. II SmålandFärjestadens IBK (8:a i ettan ifjol)  -Slätafly/SK IBK (1:a i trean ifjol)

FIBK-tränare Johan Gustafsson om...

Annons

...att det skiljde två divisioner ner till Slätafly förra säsongen: – Ja, de kommer från en positiv säsong där de vann serien, medan vi kommer från en negativ säsong där vi åkte ur. Det innebär bara att vi får vända på steken.

...att spela ett derby redan i premiären: – Riktigt gutt! Det kan inte bli bättre. Derby är bland det roligaste man kan gå på som publik, ledare och spelare. Det är lite kryddning.

...unga Josefine Bengtsson som ny lagkapten: – Vi har röstat om lagkaptensrollen och hon fick flest röster. Och vi tycker att det är ett bra val. Hon peppar alltid laget och gnäller sällan. Och sedan kan hon med sitt spel visa vägen för ett helt lag.

S/SK-tränare Johan Åkerman om......man läget i truppen: – Lite småskavanker på träningarna, men i det stora hela är alla kuranta.

...att spela ett hett derby redan i premiären: – Jag tycker inte att det kan bli bättre. Första matchen och ett av de roligaste derbyna för året. Det kan inte bli bättre.

...Färjestadens IBK: – Jag har inte riktigt koll på dem i år, men Färjestaden är ju alltid bra och det blir alltid jämnt.

...hur segern ska bärgas: – Vår defensiv måste fungera. Offensivt har det sett bra ut, men i försvarsspelet måste vi jobba som ett lag och täppa till luckorna. Det är det viktigaste.

Bortfall i FIBK-truppen: Inga skador, men Anna Erlandsson har varit sjuk ett tag. Hon är dock på bättringsvägen och FIBK-tränarna räknar med henne till 100 procent.

FIBK:ens preliminära startfemmor:

Frida Nordholm (Therese Trofast).

Annons

Första: Anna Erlandsson, Emelie Johansson – Josefine Bengtsson – Josefin Nyberg, Susanne Gustafsson.

Andra: Hanna Helgesson, Carolin Eriksson – Tove Johansson – Ulrika Helgesson, Emma Andersson.

Reserver: Ett par spelare togs ut efter gårdagens träning.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons