Annons
Nyheter

Club Zebra lägger ner

Nyheter • Publicerad 13 januari 2006

INNEBANDY

Under Färjestadens IBK:s senaste match i Färjehallen var det inte samma festliga stämning som vanligt. På läktaren lyste supporterklubben Club Zebra med sin frånvaro.Klacken finns nämligen inte längre.– Nej, den är tillfälligt nerlagd, bekräftar CZ-ordföranden Tommy Andersson.

Annons

Färjestadens IBK har gjort sig känt i Sverige för sitt stora publikintresse och unika matchinramning.

Men klacken, som under matcherna roat publiken och stöttat spelarna, finns inte längre.

– Vi funderade på att lägga ner redan innan säsongen på grund av det dåliga intresset, berättar Andersson. Men klubben ville att vi skulle fortsätta, så vi försökte hålla igång det ändå.

Nu orkar dock inte Andersson och hans närmaste i CZ-ledningen längre.

– Det har blivit sämre och sämre under året och man orkar inte tjata på folk för att de ska komma. Man vill ju att de ska komma för att de själva tycker att det är roligt. Så vi tröttnade till slut.

Årets säsong var endast Club Zebras tredje i ordningen. En kort och intensiv fläkt på läktaren alltså.

– Ja, men om det blir stort intresse igen, då är vi ju med igen. Men då måste några andra dra igång det.

Så det skulle kunna bli en comeback?

– Ja, det är inte omöjligt. Men några andra måste hjälpa till då. Det är ruskigt tråkigt och tyst där nere i hallen nu. Det är många som säger det. Så visst vore det kul om det drog igång igen.

Ni följer fortfarande laget, eller?

Annons

– Ja, vi kollar alla matcherna och vi är en del som åker med på bortamatcherna, så intresset hos oss har inte försvunnit.

Men trots att den gamla CZ-ledningen troget följer sitt FIBK, så har alltså intresset i stort sjunkit.

Hur kommer det sig att ni blev färre och färre i klacken, så att ni nu väljer att lägga ner? Nu går det ju dessutom så bra för FIBK:en, som har en topplacering i tabellen...

– Ja, det är det som är det märkliga. Nu borde det ju vara stort intresse. Men många av de här äldre vi har haft har flyttat eller pluggar och det är svårt att få juniorerna att dyka upp.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons