Annons
Nyheter

CL kunde inte hjälpa FIBK kvar

Nyheter • Publicerad 7 mars 2006

INNEBANDY, DIV. I DAMPå förhand var det inte mycket som talade för att CL/98 skulle kunna ta den seger mot Fröjered som skulle innebära nytt kontrakt för Färjestadens IBK.I efterhand var det inte heller mycket som talade för det.CL förlorade nämligen med hela 14–5.

Det var ju i ärlighetens namn inte på grund av CL:s förlust mot Fröjered som FIBK:en åkte ur ettan, det nya kontraktet slarvade FIBK:en bort tidigare under säsongen. Men hoppet är det sista som överger människan och därför hoppades alla FIBK-fans in i det sista på en riktig CL-skräll.

Annons

Och trots att CL var i underläge med 6–3 inför slutperioden kändes det inte omöjligt att Kalmartjejerna skulle kunna kriga till sig en poäng.

Men den tredje perioden var katastrofal.

Åtta mål i baken gav istället en pinsamt stor förlust.

– Det är trist, suckar lagkaptenen Klara Johansson. Vi har kämpat på så bra under hela säsongen, så sista perioden blir ju så missvisande.

– Det ser ut som vi inte ville, men vi ville ju vinna den här matchen, fortsätter hon.

Derbytät tvåa

Fröjereds poängdrottning Sara Anteryd hade matchen igenom lekstuga med CL-försvaret och hon och hennes lagkamrater får nu alltså stanna i division I.

Det får inte Färjestadens IBK.

Färjestaden fick inte den hjälp de behövde av er i dag, Klara...

– Nej, men vi tog tre poäng av Fröjered den här säsongen (segern i höstas), så det får de vara nöjda med.

Annons

– Men det är tråkigt för regionen det här. Vi skulle behöva ett elitlag så att vi kan behålla våra talanger. Nu blir det ju så att talangerna sticker.

Toppen försämras givetvis då två av regionens lag får lämna ettan, men bredden blir bättre med tanke på att Slätafly i år spelade hem division III.

Men att det blir en derbytät division II nästa säsong är ingen vidare tröst för Johansson.

– Nej, hellre ett bra lag än tre division II-lag. Alla vinner på det i längden.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons