Annons
Nyheter

”Carro” till Pixbo

Nyheter • Publicerad 6 maj 2011

INNEBANDY

Carolin Eriksson och Pixbo Wallenstam IBK är så gott som överens. Eriksson skriver snart på ett tvåårskontrakt och blir därmed andra öländska i Elitserien.

Annons

– Det känns jättebra och spännande, det är helt rätt tid för mig att testa på spel högre upp, säger hon.

Det har varit på gång ett tag. Sedan Carolin Eriksson fört Färjestadens IBK till seger i division 2 och själv vunnit poängligan har Pixbo önskat hennes tjänster. Nu ser biten med bostad och jobb ut att få en lösning och Eriksson har bestämt sig för elitserielaget.

– Kontraktet är inte helt klart och inget är påskrivet, men det är så gott som klart. De håller på att jobba med en lösning för mig med jobb och bostad och just nu ser jag inget som skulle hindra en flytt, säger 19-åringen.

– Jag ser fram emot flytten och det känns som att det är rätt tid för mig att gå vidare i karriären.

Hårdsatsar

Eriksson har besökt klubben en gång och hon ska snart dit igen. De första intrycken har lämnat en positiv känsla.

– Det är en bra klubb, alla spelare och alla runtomkring har varit trevliga. Det har märkts att de är intresserade. Det känns också som att de ska göra en jättesatsning, man vill komma längre än årets kvartsfinal.

”Carro” var strålande när Färjestadens IBK vann division 2 i år. Hon vann poängligan trots att hon spelade på flera olika positioner. Men steget från division 2 till Elitserien är långt och Eriksson är lättad över att kontraktet är på två år.

– Allt går snabbare, det är hårdare och gör man ett misstag straffas man för det direkt. Första året blir kanske ett läroår, men jag hoppas givetvis kunna slå mig in i laget. Det ska bli kul att testa hur man står sig.

ANDRA ÖLÄNDSKA

Annons

Försäsongsträningen drar snart igång men Eriksson anländer till västkusten först i augusti.

– Jag kommer att köra själv hemma i sommar, men jag kommer att ha kontakt med Pixbos tränare om upplägget.

Eriksson blir därmed andra öländska i Elitserien. I Huddinge IK finns Hilma Thofte, som liksom Eriksson är innebandyfostrad i Färjestadens IBK.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons