Annons
Nyheter

Camilla valde CL framför FIBK

Nyheter • Publicerad 20 oktober 2006

INNEBANDY, DIV. II

När Borgholms IBK:s damseniorverksamhet fick läggas ner i våras tog Camilla Lindström med sig innebandyklubban över bron in till Kalmar för att fortsätta karriären inne hos CL98.Och starten kunde knappast blivit bättre. Ett mål och en assist i premiären mot topptippade Olofström ger stora förhoppningar inför framtiden.

Annons

Trots Camillas poäng blev det dock förlust i premiärmatchen för CL98, något som ändå kan sägas vara väntat, eftersom laget till stora delar är osammanspelt än så länge. Öländskan är bara ett av många nya ansikten.

– Om vi får ihop laget tror jag att det kan gå jättebra, det är många nya från många olika lag.

Camilla, som bor tre mil norr om Borgholm, pendlar numera in till Kalmar varje måndag och onsdag. Om hon kommer in på innebandygymnasiet innebär det pendling varje dag i veckan. Detta avskräcker dock inte då hon har högt uppsatta mål med sitt innebandyspelande.

– Jag vill spela i elitserien i framtiden.

CL98 enkelt val

Just nu är det dock CL98 som gäller, ett CL som bland annat den här säsongen förstärkt med Frida Karlsson och Jessica Stigson från Färjestadens IBK. FIBK var aldrig något alternativ för Camilla.

– De tog aldrig kontakt och visade något intresse, det gjorde CL och då var valet enkelt.

Att hon var tvungen att byta klubb från början berodde på Borgholms nedläggning av daminnebandyn på seniornivå, annars hade hon troligtvis varit kvar i klubben.

Där spelade hon också i F14-laget och F16-laget, något som hon nu inte kommer kunna göra. Dock är tanken att hon ska vara med CL:s juniorlag när tiden finns.

Ljus framtid

Annons

I seniorlaget spelar hon än så länge i en kedja tillsammans med Linda Carlberg och Lisa Koopmans och det har fungerat bra, kedjan var CL:s utropstecken i 3–7-förlusten i premiären.

Camillas två poäng ger henne en delad ledning hittills i den interna poängligan och framtiden ser ljus ut för borgholmsprodukten som numera alltså gör sina mål i Kalmar Sporthall.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons