Annons
Nyheter

Byter innebandyn mot fotboll: Pontus lämnar FIBK för FGoIF

Nyheter • Publicerad 22 december 2007

INNEBANDY/FOTBOLL

Pontus Knutsson hoppar av Färjestadens IBK:s satsning i superligan. Istället gör han comeback i fotbollsmålet i Färjestadens GoIF.

Annons

– Jag har tappat suget för innebandyn, men det ska bli roligt som fan att spela fotboll igen, säger 21-åringen.

Pontus Knutsson har varit på gränsen till ordinarie i Färjestadens IBK under flera säsonger, men ifjol åkte han på en skada som länge höll honom borta från innebandyplanen och i superligan har han i höst inte fått chansen speciellt mycket. Så nu lämnar han Färjestadens IBK.

– Jag känner ingen glädje att åka och träna och spela längre, förklarar powerforwarden. Och det är långa resor och tar mycket tid och jag har ju suttit på bänken mycket.

Har det varit för tufft i superligan?

– Tufft har det ju varit, men det var skoj att vara med det man varit och jag spelade ju en hel match och den gick ju bra (seger mot Jönköpings IK). Men jag har tappat suget.

DM-GULD 2002

Om Färjestadenssonen tappat suget för innebandyn har han tvärtom hittat suget för fotbollen.

– Det ska bli roligt som fan. Och jag har mycket kompisar i fotbollen i Färjestaden också, säger Knutsson, som tidigare spåddes en lysande framtid som juniormålvakt i Färjestadens GoIF.

Han ingick i det numera klassiska 86-gänget, som under Alf Nilssons ledning gick och vann P16-DM säsongen 2002. Sedan dess har det mest varit innebandy för Knutssons del, även om han 2005 gjorde comeback mellan stolparna i Mörbylånga GoIF. Året efter höjde FIBK:en ribban och satsade mot eliten, varpå spelarna i A-laget inte längre fick kombinera fotbollsspel med innebandyspel, så då lade Pontus handskarna på hyllan igen.

KNACKIG FORM

Annons

Nu är handskarna dock nere igen, men hur är egentligen fotbollsformen?

– Det är väl lite knackigt nu i början. Man har ju tappat mycket, men man kommer igång med tekniken rätt snart. Jag hoppas jag kommer igång så fort som möjligt.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons