Annons
Nyheter

Byter från FIBK:en till rivalen

Nyheter • Publicerad 22 juli 2008

INNEBANDY, DIV 1

Nu är det klart. Jonas Nilsson lämnar Färjestadens IBK och flyttar inom kort till Göteborg för att fullfölja sina studier.

Annons

Det har hängt i luften under en långtid nu. Nu har Jonas Nilsson fått ett positivt besked från Göteborgs univeristet och flyttar nu till västkusten för att fullfölja sin studier.

– Det är självklart tungt att lämna Färjestaden. Speciellt i den prikära situationen som de har hamnat i med många spelare som lämnar laget. Men det känns som jag måste prioritera studierna och framtida jobb framför innebandyn just nu, säger Nilsson.

SPELAR I LINDÅS

I stället kommer Nilsson nu att möta moderklubben i den södra ettan då han istället kommer spela i Göteborgslaget Lindås IBK som i år avancerade till division 1.

– Det kommer bli speciellt att möta Färjestaden. Förhoppningsvis kommer det bli lite tuffa tag då också, säger Nilsson.

Men detta är inte första gången du spelar mot Färjestaden?

– Nej, men då var det en träningsmatch och så var det lite skillnad på divisionerna också. Nu är det helt annat när vi spelar i samma serie, säger Jonas Nilsson som i samband med att han gick till Pixbo spelade en träningsmatch mot Färjestaden.

Centern har under sommaren även spelat fotboll i Färjestadens GoIF, vilka förutom Jonas Nilsson även blir av med Kim Nilsson som flyttar till Stockholm för spel i AIK.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons