Annons
Nyheter

Byter fotboll mot innebandy

Nyheter • Publicerad 2 juni 2007

INNEBANDY, ELITSERIEN

Magnus Gustafsson har fått tillökning i sin ledarstab inför elitseriedebuten kommande säsong. Magnus ”Mankan” Nilsson går in som assisterande coach och Arne Svensson blir fysansvarig.

Annons

”Mankan” Nilsson, som spelat allsvensk fotboll med Kalmar FF på 80-talet, ger sig alltså nu in innebandyns värld och kommer tillsammans med keepern Anders Bemervik assistera Magnus Gustafsson. Magnus ”Mankan” Nilsson är dessutom far till inte helt obekante Kim.

– ”Mankan” känns helt rätt för detta laget. Han var en tuffing på planen och är inte rädd för att sätta krav på spelarna. Sen har han en spelsförståelse även inom innebandyn vilket klart underlättar. Att det är Kims farsa är helt ointressant. Båda två är så profesionella när det gäller idrott så det spelar ingen roll, säger Magnus Gustafsson.

”EN UNIK LEDARE”

Arne Svensson tog redan innan kvalspelet hand om FIBK:s fysiska träning, något han kommer att fortsätta med 2007/08.

– Arne är en unik ledare som sprider glädje och sätter höga krav. Spelarna visste vem han var innan och vet att det är tuff träning som gäller. Han är skicklig på att bygga upp spelare individuellt vilket redan börjar märkas. Hans kunskapsområden och kontakter är ovärdeliga för våra killar, säger Magnus Gustafsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons