Annons
Nyheter

Borgholms tjejer siktar mot Gothia

Nyheter • Publicerad 24 mars 2006

INNEBANDYPå lördag smäller det i Borgholms Sporthall. Då är det nämligen dags för årets prestigefyllda ”kändismatch“ mellan Borgholms IBK:s F14-tjejer och ett ihopsatt lag av flera lokala profiler.Syftet är i första hand att dra in pengar till lagets Gothia Cup-resa och tjejerna hoppas på att fjolårets publiksuccé ska upprepas.

Förra året föddes en idé som skulle visa sig bli väldigt lyckad. Borgholms IBK:s F92/93-lag behövde pengar för att kunna åka till Gothia Cup och lösningen blev en uppvisningsmatch mot ett gäng lokala profiler. Det hela slutade med en publiksuccé och förhoppningen är att arrangemanget ska slå lika väl ut i år.

Annons

Idag är det dags för 2006 års drabbning mellan Borgholmstjejerna och ett lag med profiler som ICA:s Rickard Teern och kommunalrådet Lisbeth Lennartsson.

– Vi ska till Gothia Cup 2007 också och pengarna går till det, förklarar Jessika Johansson, som är en av spelarna i Borgholms lag.

Intresse

Tillsammans med lagkamraterna Emma Molander, Emma Stark, Rebecka Jonsson och Hanna Andersson hoppas hon att publikintresset för tillställningen blir stort, precis som förra året.

Då var läktarna fyllda och många sköna slantar hamnade i lagets kassa. Pengar som gav tjejerna möjlighet att vara med i Gothia Cup, årets stora höjdpunkt för många innebandyspelare.

Dock är det inte bara pengar som de vill inbringa tack vare matchen. De vill också väcka intresse, dels för innebandyn och dels för frågan om en ny sporthall.

– Vi vill få fler tjejer att börja och komma underifrån, så att det inte tar slut efter oss, förklarar BIBK-spelarna.

Problemet är att det idag inte finns tillgång till nog med träningstider för Borgholms innebandyfantaster.

– Det är ju inte så lätt att få fler intresserade när det inte finns några tider i sporthallen, säger Rebecka Jonsson.

Sponsring

Annons

Då tjejerna också spelar fotboll har de på nära håll märkt hur stort behovet av bättre träningsmöjligheter är.

– Det är bra om det blir två sporthallar, det kunde skapa intresse för idrott, så att det finns något att göra, funderar Hanna Andersson.

En ny hall skulle också ge innebandyn chansen att växa ytterligare samt ge ungdomarna i Borgholm ett ställe att träffas på.

– Det är kul om man kan gå på fler matcher och vara i hallen oftare. Det finns ju inte så mycket att göra i Borgholm på vintern, säger Jessika Johansson.

Något som i alla fall inte har varit ett problem är att locka sponsorer till dagens drabbning.

– Det är roligt att se hur folk har ställt upp med sponsring. Intresset har varit jättestort.

Dagens väntade storpublik och ”Kändislaget” får redan nu en försmak av vad som väntar.

– Vi ska vinna, absolut!

BIBK–tjejerna vet också vad åskådarna vill se.

– De tycker att det är kul att se när vi förnedrar de äldre, haha.

Siktet är inställt, både på en prestigefylld seger idag och på Gothia Cup 2007.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons