Annons
Nyheter

Borgholms slit till ingen nytta

Nyheter • Publicerad 19 januari 2009

INNEBANDY, DIV 3 DAM

I två perioder var Borgholms försvar felfritt och såg ut att kunna ge SSG en rejäl fight i division 3-derbyt. Men, fem minuter in i tredje klev SSG:s lagkapten Karolina Johansson in i handlingen. Med tre mål ledde hon gästerna till seger med 5–0.

Annons

– Den här segern satt långt inne. Men den var välförtjänt och vi visste att det skulle lossna till slut, säger matchhjälten Johansson.

SSG hade mest boll i två perioder. Och målchanser. Men också förtvivlat svårt att sätta bollen i nät. Borgholm centrerade sitt försvarsspel och såg rejält revanschsugna ut efter höstens förlust i Gårdby (4–8).

– Nyckeln var att vi försvarade oss över hela banan och inte bara på egen planhalva. Dessutom peppade vi varandra mycket och alla hjälpte varandra på plan, säger Borgholms försvarschef Ebba Nilsson.

Nilsson, som vikarierade som back, var bäst i hemmalaget och visade vägen med sitt resoluta och fysiska spel.

– Det stämmer, jag gick mycket på kropp – men var också kall och lugn i mitt spel, säger hon.

Och när SSG spelade sig förbi Nilsson och company stod hemmalagets målvakt – Sara Nilsson – i vägen. Sara Nilsson svarade för ett par riktigt kvalificerade räddningar i den andra perioden.

– Man blir givetvis frustrerad och stressad när bollen inte sitter, säger Karolina Johansson, vars SSG uppträdde riktigt skärrat i inledningen av den sista perioden.

Faktum är att det var Borgholm som var närmast ett ledningsmål. Hemmalagets Sofia Hjertquist höll sig påpassligt framme framför SSG-målet och var en hårsmån från att peta in 1–0.

Det visade sig vara Borgholms chans. Som en nästan direkt respons tog SSG:s rutinerade spelare tag i matchen. Hanna Helgesson drev upp bollen från eget mål. Dribblingseskapaden avslutades med en backhandpassning till Karolina Johansson. Som drog till direkt. Dragskottet otagbart i Sara Nilssons högra kryss.

– Skönt när första gick in, konstaterar Karolina Johansson. Efter det känns det som de faller ihop.

Annons

Korrekt analys. Emilia Eriksson höll sig framme och satte 2–0 och bara tolv sekunder efteråt fick lagkapten Johansson öppet mål och satte trean.

Med knappa fem minuter kvar satte Johansson sitt tredje för kvällen och derbyt slutade 5–0. En resultatmässigt större vinst för SSG än när lagen möttes senast, men den här gången bjöd Borgholm verkligen till.

– Jävla synd ärligt talat. Vi gör så gott vi kan, men i slutet lämnar vi öppen gata och då slår de till, säger Ebba Nilsson.

– Vi kanske inte gör någon toppenmatch, men vi är det bättre spelande laget. De bjuder till bra och vi ska komma ihåg att vår målvakt gjorde några väldigt bra räddningar i kväll, säger matchhjälten Karolina Johansson.

FAKTA/

Borgholms IBK–SSG IF 0–5 (0–0, 0–0, 0–5)

Målen:0–1 Karolina Johansson, 0–2 Emilia Eriksson, 0–3 Karolina Johansson, 0–4 Linnea Alvarmo, 0–5 Karolina Johansson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons