Annons
Nyheter

Borgholms IBK rasade i tredje

Nyheter • Publicerad 5 november 2007

INNEBANDY, DIV 3

Trots en ledning inför sista perioden föll Borgholms IBK hemma mot Ljungby IBK. Fredagens match slutade 7-5 till gästerna.

Annons

– Det känns lite motigt, vi har inte det rätta flytet, säger coach Jimmy Hultenius.

Bollen studsar inte riktigt Borgholms väg för tillfället.

– Det känns som att vi behöver tio chanser för att göra mål medan motståndaren bara behöver två, säger Hultenius och fortsätter.

– Men jag hoppas det ska lossna snart.

Första perioden var jämn, men i andra perioden tog Borgholm kommandot och tretton sekunder från andra periodpausen satte Kristoffer Hultenius viktiga 4-3 till BIBK.

VÄNDE PÅ STEKEN

Men i sista perioden vände Ljungby på steken.

Vad hände, Jimmy?

– Jag vet inte. Vi måste vara med från start när perioden börjar, vi är inte på tå från början. Och när det blir jämnt blir en del spelare lite rädda, så den rätta kylan finns inte. Men det kommer.

16.25 in i slutperioden reducerade Jimmie Nilsson till 5-6 och sedan blev det full press mot Ljungby-målet. Borgholms målvakt Kristian ”Dille” Andersson plockades ut, men då kom istället 5-7 i öppen kasse.

Annons

Ni vann fyran före Ljungby ifjol, men de ligger före er nu. Har de utvecklats mer än ni?

– Nja, de har värvat Lagans förstafemma i stort sett, där har vi den utvecklingen. Nej, de var inte så bra nu, det var mer att vi var ojämna.

Bäst i Borgholm var målvakt Andersson, som efter en liten svacka nu åter verkar vara tillbaka i gammalt gott slag.

VIKTOR LOVÉN

Borgholms IBK–Ljungby IBK 5-7 (1-2, 3-1, 1-4)

Period 1: 1-0 Qasim Ahmad (Rasmus Helgersson).

Period 2: 2-2 Jimmie Nilsson (Marcus Andersson), 3-2 Robin Jansson (Thomas Danielsson), 4-3 Kristoffer Hultenius (Calle Berletin).

Period 3: 5-6 Jimmie Nilsson (Mikael Olsson).

Utvisningar: –.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons