Nyheter

Borgholm tog skalp i Kalmar

Nyheter • Publicerad 17 oktober 2007

INNEBANDY, DIV 3

Borgholms IBK har nu mött två tippade topplag i rad. De har vunnit båda. Derbyvinsten i Kalmar med 4–3 över ett håglöst CL98 IC var ännu ett kvitto på lagets styrka.

– Det var starkt, det här, men jag trodde på det innan, säger tränaren Åke ”Pinnen” Pettersson.

Johan Wittberg blev sent på fredagen klar för matchen mot Borgholm. Wittberg, som varit en av Slätafly S/K:s dominerande spelare i division 1 de senaste åren, var på väg att bli ettårsfall men kunde under dagen lösas från sitt kontrakt med Slätafly. I första perioden verkade Borgholmspelarna mest springa och tänka på att denne Wittberg nu faktiskt var med.

– Det var lite för mycket respekt i första perioden, vi vågade inte spela riktigt, säger ”Pinnen”.

CL98, överfyllt med före detta Färjestadens IBK-spelare, kunde därför ta ledningen med 2–0 till periodpausen.

SNYGGA MÅL

I andra perioden kom ett nytt Borgholm ut på planen. Anförda av Jimmie Nilsson kunde laget vända matchen till 3–2 på tio minuter.

Alla målen var dessutom små delikatesser. Först Nilsson som i ett friläge stänkte upp en backhand i nättaket. Sedan slog Borgholms andra nyförvärv från Färjestadens IBK, Markus Andersson, in kvitteringen på volley.

3–2-målet var kanske det snyggaste där hela förstafemman med Nilsson, Anton Pettersson och Kristoffer Hultenius samverkade för att till slut ge Hultenius öppet mål.

ODRAMATISKT

Tredje perioden blev liksom i 7–6-vinsten mot Tranås ganska odramatisk. Borgholm tog ledningen med 4–2 efter att Carl-Johan Berletin gjort mål på passning av Jimmie Nilsson. CL98 kunde i och för sig reducera till 4–3 i den elfte minuten men hade sedan förtvivlat svårt att skapa vassa chanser.

Borgholms målvakt, unge Rasmus Sandström, var dessutom säkerheten själv och stoppade allt som kom i hans väg. När matchen så var slut hade alltså Borgholm tagit sin andra raka uddamålsseger över ett tippat topplag.

– Vi vinner täta matcher nu, det gjorde vi inte några år sen, menar Åke Pettersson.

KONTRING

Bäst bland utespelarna i Borgholm var Jimme Nilsson, som förra året hade CL98:s tränare Mikael Johansson som tränare i Färjestadens juniorallsvenska lag och dessutom känner många andra av spelarna sen tiden i FIBK.

– Ja, det var rätt skönt det här, att få trycka dit dom, medger han.

Ni hamnade rätt mycket på kontring och lät de hålla bollen, var det en medveten tanke?

– Ja, vi skulle komma ner rätt kompakt och stänga till ytorna. Vi visste ju inte riktigt vad som gällde heller, om Wittberg var med...

MÅRTEN PALMEFORS

CL98 IC–Borgholms IBK 3-4 (2-0, 0-3, 1-1)

Målen, BIBK: Jimmie Nilsson, Markus Andersson, Kristoffer Hultenius, Carl-Johan Berletin.