Nyheter

Borgholm klart för fyran

Nyheter • Publicerad 14 februari 2006

INNEBANDY, DIV. VSäsongens målsättning är uppnådd för Borgholms IBK. Seriesegern och avancemanget till division IV säkrades i lördags inför en entusiastisk hemmapublik.Efter 11–3 mot tvåan Kalmar IBK råder det inget tvivel om att BIBK är en värdig seriesegrare.– Vi visar i dag att vi är klart bäst, säger lagkaptenen Mikael Olsson.

I drygt en period höll gästande Kalmar IBK spänningen vid liv i seriefinalen mot Borgholms IBK. Sedan kom ölänningarnas segerryck. Ett ryck som gav en 11–3-seger till slut och även säkrade avanacemanget till division IV.

När Kristoffer Hultenius drog upp 1–1 i nättaket i mitten av den första perioden var det startskottet på en Borgholmsoffensiv som skulle säkra seriesegern.

Dessförinnan hade Kalmar tagit ledning och Borgholmsspelet varit något darrigt.

– Vi började nervöst och var lite spända i inledningen. Sedan växer vi in i matchen och tar över allt mer, säger hemmatränaren Jimmy Hultenius.

Efter 1–1 var det egentligen aldrig något snack om vilket lag som skulle avgå med segern.

Ryck

I mittperioden kom det avgörande rycket. Anton Pettersson gånger två, Mikael Olsson och Kristoffer Hultenius placerade sig i målprotokollet och såg därmed till att BIBK gick från 1–1 till 5–1.

Hoppet tändes något för Kalmar via en 5–2-reducering men släcktes lika fort. Rasmus Helgesson och Anton Pettersson utökade ledningen med ytterligare två BIBK–mål och hemmasupportrarna kunde börja fira redan efter två perioder.

Sista perioden blev sedan en defilering mot fyran. Ackompanjerad av publikens taktfasta applåder spikade Anton Pettersson slutresultatet till 11–3 med två sekunder kvar. Sedan kunde det stora jublet bryta ut då slutsignalen förkunnade att BIBK klarat av säsongens mål.

– Jäkligt skönt! Vi hade som mål att vi skulle vinna serien och har uppnått det, säger lagkaptenen Mikael Olsson och fortsätter.

– Nu ska vi försöka vinna de två matcherna som är kvar och förbli obesegrade.

”Visar vilka som är bäst”

Tränaren Jimmy Hultenius kunde summera en ny seger, nummer 14 för säsongen, och var förstås nöjd.

– Med både effektivt försvarsspel och anfallsspel håller vi Kalmar borta.

Storsegern visade med all tydlighet vilket lag som är den sydöstra femmans bästa lag, något som förstås kändes extra bra för Borgholms seriesegrare. Kreative Robert Johansson var en av dem som njöt efter vinsten.

– Vi visar vilka det är som är bäst, det är ingen tvekan.

Borgholms IBK – Kalmar IBK 11–3 (1–1, 6–1, 4–1)Målen, BIBK: Anton Pettersson 4, Kristoffer Hultenius 4, Mikael Olsson (straff), Rasmus Helgesson, Robert Johansson.