Annons
Nyheter

BIBK-duon ser ut att stanna

Nyheter • Publicerad 23 maj 2008

INNEBANDY, DIV 3

För ett tag sedan sa Borgholms IBK:s tränarduo Jimmy Hultenius och Åke ”Pinnen” Petersson att man hade som avsikt att lämna tränarposten till förmån för en ny tränare.

Annons

Ingen ny har dock hittats och duon ser nu ut att bli kvar ytterligare ett år.

Turerna kring vem som ska träna Borgholms IBK nästa har varit många. BIBK har jagat ersättare till Jimmy Hultenius och Åke ”Pinnen” Petersson. Man har dock inte lyckats hitta någon och nu ser det ut som duon blir kvar ytterligare ett år.

– Som det ser ut i dag så är det Jimmy och ”Pinnen” som blir kvar som tränare, säger Janne Nilsson i BIBK:s styrelse.

Vad beror det på att ni inte lyckats hitta någon?

– Det beror på att det inte finns så många tränare i närområdet. Vi vill ha någon som tillför laget något och ännu har vi inte lyckats hitta något intressant.

Håller ni kontakten med någon tränare för tillfället?

– Nej, det gör vi inte.

Försäsong

Borgholm har redan dragit i gång med försäsongen och tränar två gemensamma och två individuella pass i veckan. De gemensamma passen är under ledning av firma Hultenius/Petersson.

– Jag och ”Pinnen” kör på tills vi hittar någon annan. Och om vi inte gör det ser det ut som vi blir kvar som tränare i Borgholm, säger Hultenius.

Annons

Några nyförvärv till Borgholm har det heller inte varit tal om. Enda nyförvärvet är sedan tidigare klara Karl-Oskar Karlsson från Högby IF.

– Vi har plockat upp ett par yngre killar samtidigt som ”Robban” (Robert Johansson) och Viktor (Sjögren) kommer tillbaka. Dessutom så stannar ju kanske ”Mackan” (Marcus Andersson). Men vi har inte jagat några nyförvärv direkt heller, säger Hultenius.

Men blir ni mer aktiva i er jakt när det definitivt blir klart vem som tränar Borgholm kommande säsong?

– Ja, det är möjligt. Vi tänkte kolla vad det är för spelare som kommer in på högskolan i Kalmar och kontakta dem. Men vi vill bara värva spelare som går direkt in i första eller andra femman – vi tänker inte bli något nytt CL98.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons