Annons
Nyheter

Bemerviks favorit stannar

Nyheter • Publicerad 14 april 2006

INNEBANDY, DIVISION IDet händer en hel del i innebandyettans silly season. Anders Bemerviks favoritspelare i division I Jerker Lundgren stannar i Partille och Rökes skyttekung Kristian Torstensson provar lyckan i elitserien är bara två talande exempel.

Bemervik, burväktare i Färjestadens IBK, efterlyste strax efter säsongen en ledartyp och namngav då Jerker Lundgren som en spelare som skulle göra succé i FIBK.

Annons

Lundgren, med fem A-landskamper på meritlistan, har dock valt att fortsätta med Partille och ritat på ett kontrakt som sträcker sig över 1+1 år.

– Det känns ruskigt bra att ha förlängt med ettans bäste spelare, säger tränaren Robert Bodén till klubbens hemsida.

Torstensson försvinner

Kristian Torstensson, en annan stjärna i divisionen, väljer istället att lämna ettan för att testa vingarna hos elitserielaget Helsingborg. Röke har sedan tidigare förlorat coachen Kent Johannesson.

– Att Kent och Kristian försvinner betyder ju väldigt mycket för oss, säger sportchefen Magnus Johansson till hemsidan zorronet.se.

Förbundskapten

Röke har i skrivande stund inte klart med en efterträdare till Johannesson, men två andra klubbar har presenterat två nya coachnamn.

Joakim Appelqvist och Ola Johansson ledde IBK 7-härad föregående säsong, men har nu ersatts av Micael Svensson, som dessutom leder Hollands landslag.

Och Svensson hoppas att han kommer att coacha ett konkurrenskraftigt gäng 2006/07.

– Med någon förstärkning uppifrån så finns kapacitet för topp fyra. Sedan har vissa spelare inte använts på bästa sättet tidigare. Där går det att få ut mycket mer på en del håll, säger han till Borås Tidning.

Annons

Återförening

I Slätafly slutade Patrik Lönell efter säsongen och ”Flyers” har nu gjort klart med Janne Mattsson. Mattsson återförenas således med poängmaskinen Jonas ”Osa” Carlsson. Duon kamperade ihop när Carlskrona tog två SM-brons i början av 1990-talet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons