Annons
Nyheter

Bemervik ovetandes om poängkung

Nyheter • Publicerad 27 januari 2006

INNEBANDYI dag kommer söderettans poängkung Mattias Ryberg till Färjehallen för att försöka göra mål på Anders Bemervik.Men för Bemervik själv är motståndaren i det närmaste okänd.– Det är många som snackar om honom, men jag vet faktiskt inte riktigt vem det är, säger målvakten.

Partilles poängkung Mattias Ryberg leder söderettans poängliga med sina 58 poäng, fördelat på 27 mål och 31 assist.

Annons

Men FIBK-målvakten Anders Bemervik vet inte så mycket mer än så om honom.

– Jag bryr mig inte om sånt och det kanske är bra det, säger han. Jag kan fråga ”Elof” (Jonas Elofsson, poängkung i FIBK) kanske, för han brukar ha koll på sånt.

Nu är Ryberg dock inte den enda toppspelaren ”Beme” måste ha koll på. Landslagsmeriterade Jerker Lundgren brukar nämligen spela i samma femma som Ryberg.

– Ja, Jerker vet man ju vem det är, säger Bemervik. Han är allround, för han är en pådrivare, en målskytt och en framspelare.

Hur ska du stoppa Ryberg och Lundgren?

– Det gäller bara att sätta ”Klasse” (Klas Ivarsson, hårdför back) eller ”Gunte” (Christian Gunnarsson, annan hårdför back) på dem bara.

Så du har ingen specialkoll på skyttekungarna, typ vart de brukar skjuta eller hur de brukar agera runt mål?

– Nej, jag brukar inte kolla så noga. Det är bara att försöka spika igen. Man ska inte dra för stora växlar om att det är just dem.

Het Ryberg

FIBK-tränaren Magnus Gustafsson är övertygad om att Bemervik kan stoppa Partilles superduo.

Annons

– ”Beme” kan knäcka vem som helst, så det vore skönt om han kunde knäcka de med, säger han och nämner Rybergs heta temperament.

– Han kan lätt bli frustrerad och utvisad om han inte gör poäng.

Och det ska alltså Bemervik se till.

”Beme”, som tror på en mycket jämn match.

– Det kommer att bli jäkligt tufft, förmodligen uddamålsvinst åt något håll, men förhoppningsvis kan vi vinna. Vi brukar ju spela bra mot bättre lag.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons