Nyheter

Bemervik bakom FIBK-poäng

Nyheter • Publicerad 14 januari 2008

INNEBANDY, SUPERLIGAN

Ibland kan idrott vara så fullkomlig underbart ologiskt. Under nästan 60 minuter bombarderade Helsingborg Anders Bemervik i FIBK-kassen. Likförbannat lyckades ”Beme” mer eller mindre spika igen och Färjestadens IBK var bara centimetrar från att slå Helsingborg i förlängning. Istället var det Helsingborg som med endast hundradelar kvar av matchen slog in bollen i mål.

Den direktsända TV-matchen mellan Färjestadens IBK och FC Helsingborg blev en riktig pärs. Länge var Färjestaden i ledning men Helsingborg var de som ägde matchen – totalt.

– Vi visste att Helsingborg skulle ha mycket boll och vi försökte låsa in dem i hörnen där vi hade kontroll över dem, säger Färjestadens tränare Magnus Gustafsson.

Redan i den första perioden stod det klart att Anders Bemervik skulle få det svettigt i målet. Färjestaden backade hem djupt och Helsingborg rullade runt på Färjestadens planhalva och matade skott på skott på skott på Anders Bemervik som gjorde en av karriärens bästa matcher.

FÄRJESTADEN I LEDNING

Drygt tio minuter in i matchen, mitt under Helsingborgpressen, slog Färjestaden om och Kim Nilsson trampade runt Helsingborgs mål och passade fram till Jonas Nilsson som i sin tur skarvade vidare Klas Ivarsson som slog bollen i mål. Efter målet kom Färjestaden in i matchen en aning men det var fortfarande Helsingborg som dominerade stort. Då var det Simon Nilsson tur att rycka åt sig bollen trampade runt Helsingborgs mål där Victor Liljeroth-Björnarås stod och med backhand petade in 2-0 till FIBK:en.

– Vi självklart jättenöjda med att gå till halvtidsvila med 2-0, säger Magnus Gustafsson.

HELSINGBORG-UTDELNING

I den andra perioden var Helsingborgs dominans än större än den första. Därför var det ganska logiskt att Anders Bemervik tillslut fick att kapitulera. När den andra perioden var slut stod de 3-2 till FIBK efter att Marcus Johansson fått på en riktig kanon.

– Andra perioden var ingen höjdare men det håller inte att spela så med ett sådant försvarsspel som vi gjorde en hel match. Det funkar kanske i en period men det blir för jobbigt om man gör det för länge, säger Gustafsson.

FICK ETT RIKTIGT TURMÅL

I den tredje perioden lyckades Helsingborg kvittera på ett riktigt turmål. Magnus Hallbäck fick ett på ett ganska taskigt skott som dock träffade Markus Gullstrand i pannan och bollen gick i mål.

– Det hade de samlat ihop till i den andra perioden men i den tredje tycker jag inte att de var värda det, säger Gustafsson.

Med drygt sex minuter kvar av matchen var Helsingborg för första gången i ledning. När Helsingborg senare fick en utvisning tog Magnus Gustafsson time out i slutet på denna, plockade ut Anders Bemervik och Simon Nilsson hittade rätt med sin berömda bössa och kvitterade till 4-4 med 46 sekunder kvar av matchen.

GICK TILL FÖRLÄNGNING

Matchen gick till förlängning där de båda lagen turades om att skapa målchanser. Med drygt en minut kvar plockade Helsingborg ut sin målvakt och när ett par sekunder återstod slog Marcus Johansson i väg bollen mot Helsingborgs mål men en Helsingborgsback lyckades rädda bollen ett par centimetrar framför mål och slog en långboll Kristian Torstensson som med bara ett par hundradelar kvar av matchen slog in bollen bakom Bemervik.

– Jag vågar inte svara på om bollen hann in eller inte, det rörde sig bara om ett par hundradelar, säger Gustafsson.