Annons
Nyheter

Wastå: ”Grönhögen är verkligen en speciell bana”

Nyheter • Publicerad 10 augusti 2007

GOLF

Som ung var Kalmar FF:s målvakt Petter Wastå en stor golftalang. Hade han haft tiden och disciplin nog kunde det ha varit idrotten han hade satsat på. Men avståndet till närmsta golfbana gjorde valet enkelt för Wastå.

Annons

– Hade Möre GK funnits när jag växte upp hade det kanske blivit golf istället.

Uppväxten i Torsås för Petter Wastå präglades av sport och åter sport. Förutom fotboll var han en fruktad måltjuv i innebandyns Södra Kärr. Och så fanns då golfen.

– Jag spelade otroligt mycket, våldsamt mycket golf förr i tiden, som Wastå själv uttrycker det.

I år har det bara hunnit bli två niohåls-rundor för Torsås-sonen som tillsammans med golfesset Joakim Haeggman besökte Kalmar GK i måndags kväll och promotade Lernia Masters – en tävling som avgörs på Öland.

Och där han är nu, 31 år gammal och med handicap 4.2, kan han själv se tillbaka och tänka att han nog valde rätt sport ändå.

– Jag vet inte om jag hade fixat det här med golf. Jag får väl erkänna att jag har ganska dålig självdisciplin och hade nog inte orkat att åka ner till golfbanan själv och träna hela dagarna. Det är väl det som gör att jag känner att jag hade haft svårt att bedriva en satsning.

ÄNNU INGEN BLOGG

Som golfare har Wastå hunnit besöka Öland ett antal gånger. Banorna han har hunnit spela är Grönhögen, Saxnäs och Ekerum.

– Grönhögen är en väldigt speciell bana. Det finns många fina hål, framförallt seaside-hålen. Men det är tur att det blåser mycket, annars hade den kanske blivit lite tråkig. Ekerum har jag spelat många gånger och den är fin. Saxnäs var länge sedan jag spelade, den har jag inga bestående minnen av.

Vad tycker du utmärker en bra golfbana?

Annons

– De som spelat med mig vet att jag är en ”köttare”, att jag gillar att slå långt. Men jag gillar ändå banor som har en bra variation, där man både får fläka på med drivern och där det finns små knixiga hål. Grönhögen till exempel är en sådan bana.

Petter Wastå är en av de som varit länge i Kalmar FF. Sedan ankomsten från Östers IF 1994 har han hunnit med att spela 420 matcher i FF:s röda tröja och tillhör tillsammans med Henrik Rydström, Tobias Carlsson och Lasse Johansson det gamla gardet i KFF. Men de andra tre har något Petter ännu inte har. En blogg.

– Nä, jag har väl aldrig riktigt gett mig in i den där bloggbranschen. Men ibland kanske man skulle behöva en sån där för att få skriva av sig lite.

En sista fråga, vad tror du om avslutningen av allsvenskan?

– Det känns som att vi har varit nere i en svacka och att vi är kraftigt på väg upp. Förhoppningsvis får vi igen lite av oturen vi haft i tur till hösten.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons