Annons
Nyheter

Tävlingsdebut för Halltorp GK

Nyheter • Publicerad 8 juli 2008

GOLF, SKANDIA CUP

Halltorp GK arrangerade igår för första gången en ”riktig” tävling då man stod som värd för regionkvalet av Skandia Cup.

Annons

– Det har varit mycket givande, säger Håkan Herne, förbundsdomare och aktiv i Halltorp GK.

Klubbtävlingar har man tidigare arrangerat, men gårdagens tävling var den första riktiga tävlingen för Halltorp GK.

– Det här är ett jättetest för oss, det första riktigt skarpa läget, säger domare Herne och tävlingsledaren Pierre Trast. Vi har bara haft klubbtävlingar innan, men det är ju inte jämförbart.

Redan några timmar in på tävlingen hade Herne och Trast hittat en hel del små och större punkter som skulle kunna bli bättre till en annan gång, men gårdagens tävling såg ut att fortlöpa utan större problem.

RIKSTÄCKANDE TÄVLING

Skandia Cup är en rikstäckande tävling direkt under Svenska Golfförbundet, där ungdomar i åldrarna 13-16 år kvalar i regioner och där de bästa sedan gör upp i en riksfinal.

– Det här är en skola för ungdomar, så att de ser hur det går till under en tävling, berättar Herne.

Kvaltävlingen på Halltorps golfbana var en av fyra kvaltävlingar i Småland och de bästa går sedan vidare till Smålandsfinal och riksfinal. Kvalet i Halltorp hade lockat 39 talanger till spel.

– Eftersom vi bara har nio hål är det precis lagom, avslutar Herne.

VIKTOR LOVÉN

Fotnot:Tävlingsresultaten publiceras i torsdagens tidning.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons