Annons
Nyheter

Öland Junior Tour avslutades

Nyheter • Publicerad 31 juli 2008

GOLF, ÖLAND JUNIOR TOUR

Han ledde inför den avslutande deltävlingen på ointagliga tolv poäng. Då presterade han sin bästa runda någonsin och ökade på segermarginalen ytterligare.

Annons

– Min första 82-runda någonsin, så det gick riktigt bra, säger Filip Konnberg som vann knatteklassen i Öland Junior Tour.

Efter fem deltävlingar på de Öländska golfbanorna avslutades Öland Junior Tour i tisdags då sista deltävlingen spelades på Ekerum. Till den avslutande deltävlingen kom 31 spelare till start. Under hela touren har dock hela 158 spelare deltagit – en ökning med 30 spelare från fjolårets tour.

SOMMARÖLÄNNINGAR

– Det känns som att det börjar bli lite av en tradition, om man nu kan kalla något det efter två år. Men vi har fått en stor genomslagskraft och intresset kring juniortouren är stort, säger Håkan Fransson som är initiativtagaren till Öland Junior Tour.

De flesta av deltagarna är dock sommarölänningar och endast ett 20-tal av de som deltagit under årets upplaga är bofasta ölänningar.

– Många av de som deltar har sommarhus på Öland. Det vanliga är då att de står skriva hos en klubb på deras hemort men även är medlem på någon av Ölandsklubbarna, säger Fransson och fortsätter:

– Jag skulle tro att varje spelare i snitt deltagit i tre deltävlingar i år så det har varit ett stort intresse kring de flesta deltävlingarna.

VAR REDAN AVGJORT

Avslutningen på Ekerum blev dock inte speciellt dramatisk. I knatteklassen – för spelare under 13 år – hade Filip Konnberg, tillhörande Kungsbacka GK men även är medlem på Saxnäs, en ointaglig tolvpoängsledning. Och även i juniorklassen – för spelare över 13 år – samt tjejklassen var segrarna redan klara inför den avslutade deltävlingen. Juniorklassen hade redan vunnits av Böda Sands Joakim Lantto och tjejklassen hade Antonia Sigfridsson, Storängens GK, vunnit.

Filip Konnberg struntade dock i segern redan var klar och gjorde sin bästa runda någonsin då han gick de 18 hålen på 82 slag.

– Jag är väldigt nöjd. Jag var tvungen att gå på par på sista hålet (par fem, reds. anm) för att slå mitt rekord. Och jag lyckades spela upp på green på tre slag och sedan tvåputta, säger segraren.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons